Hírek

2015.02.05. 18:12

Aláírást gyűjtöttek a pusztaszabolcsiak a sűrűbb vonatközlekedésért

Pusztaszabolcs – Közel száznegyven aláírást gyűjtöttek a helyiek, azzal a céllal, hogy a 44-es vonalon sűrűbben közlekedjenek a vonatok. Most várják a választ.

Sebestyén Lilla

A Pusztaszabolcs-Börgönd-Székesfehérvár vonal problémájáról már több ízben írtunk. Először a zsúfoltságról – amely olvasóink szerint szerencsére mérséklődött – most pedig a menetrend van napirenden. A helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek közel egy hónapja, hogy utóbbi is pozitív fordulatot vegyen, sűrítsék a járatokat. Pájné Ludvig Erzsébet, az összefogás vezetője elmondta, a probléma az, hogy a két óránként indulnak csak vonatok és a menetrend nem veszi figyelembe sem a dolgozók, sem az iskolások igényeit. A legnagyobb baj a délelőtti járatokkal van. Ahogy a petícióban is fogalmaznak, a hat óra után párperccel induló vonat a diákoknak nagyon korán van, a hét órára munkába járóknak pedig későn. A helyiek azt a megoldást szorgalmazzák, hogy reggel fél hétkor indítsanak egy járatot a tanulók számára, és Fehérvárról visszafelé, a délutáni órákban hatvan percenként közlekedjen egy járat. A dokumentumban megfogalmazott kéréseiket és a szignókat továbbították az érintett szerveknek, – köztük a MÁV-Start Zrt.-nek – és most a válaszra várnak.

Erzsébet azt is elmondta, az aláírásgyűjtésbe azért kezdett bele, mert az ő lánya is érintett. Mint mondja, ötkor már fel kell kelnie a gyermeknek ahhoz hogy beérjen reggel háromnegyed nyolcra az iskolába, délután pedig pont nem éri el a megfelelő járatot, így megint csak vár két órát. A pusztaszabolcsi nő azt is elárulta, hallva a problémáról azok is segítették ügyüket szignójukkal, akik nem közlekedtek a vonaton, viszont többször találkoztak olyannal is, aki szintén panaszkodott a rendszerre még sem támogatta az ügyet aláírásával. Pedig – ahogy Erzsébet is fogalmazott – összefogással lehet csak elérni a célokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!