Hírek

2014.01.30. 10:36

Agrárkamarai képviselet a Sárbogárdi járásban

Sárbogárdi járás – Megalakultak az agrárgazdasági bizottságok a járás településein, decemberben megkezdték a kamarai kártyák kiadását. A gazdák januártól olcsóbban tankolhatnak.

V. Varga József

Az agrárgazdasági bizottságok a kamara tagjainak közvetlen érdekegyeztetési és képviseleti fórumaként szolgálnak – mondta el lapunknak Kiss Norbert Ivó, a Fejér Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A sárbogárdi agrárgazdasági bizottság vezetőjének Sztupa Lászlót választották a kamarai tagok, a vezetőség tagjai: Bakonyi István, Kulcsár Sándor, Erlich Róbert, Gábris István, Horváth János, Kovács Béla, Kovács Imre, Lajtos János, Pluhár István, Somogyvári András és Szőnyegi György. Alapon Suplicz Attila a bizottság vezetője, tagjai: Fekti Mihályné, Kovács Mihály, Méhes Lajos és Vámosi István. Hantoson Horváth János vezeti a bizottságot, tagjai: Bolye Ferenc, Koncz Ferenc, Simon László, Tóth László és Varga Antal. Igaron Bali Gábort választották a bizottság vezetőjének, tagjai: Sülyi János, Szloboda Sándor Mihály, Végh János Ferenc és Zimányi Árpád.

A Fejér Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke Kiss Norbert Ivó

Mezőszilason a kamarai tagok Gyarmati Pétert bízták meg a bizottság vezetésével, tagjai: Cziegler Ferenc, Pethes András, Pethes Sándor és Semjén Attila. Nagylókon a bizottságot Préscher Ferenc vezeti, tagjai: Gremsperger László, Katona József Gábor, Kovácsné Jokli Ildikó, Répássy Antal és Tóth Károly. A sárkeresztúri bizottság vezetőjének Egyed Tihamérnét választották a tagok, tagjai: Barcza Jánosné, ifjú Egyed Tihamér, Horváth Zita és Tömör Zoltán. Sárszentágotán ifjú Barabás Jánost választották az agrárgazdasági bizottság vezetőjének, tagjai: Exner Tibor, Ihász Zoltán, László Péter és Takács István. Az alsószentiváni, a cecei, a sáregresi és a vajtai bizottságról nem kaptunk adatokat.

A legfrissebb hír: a Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) tagjai januártól olcsóbban tankolhatnak a Mol-kutaknál a két fél képviselői által Lajosmizsén aláírt megállapodás értelmében. Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke fontos lépésnek nevezte a megállapodást, mely segítséget nyújt a kamara több mint 300 ezer tagjának a költségek csökkentéséhez. Literenként akár 10 forint üzemanyag-vásárlási kedvezményt is kaphatnak a kamarai tagok, de a megállapodás a kenőanyagok beszerzésére és az autógáz vásárlására is vonatkozik. A kedvezményes kártyát az érvényes kamarai tagsággal rendelkezők igényelhetik, a kártyát az olajipari társaság készíti el. Éber Anna, a Mol kereskedelmi vezetője kiemelte: a kamarai tagoknak azért van szüksége a cég által kibocsátott kártyára, mert a kedvezmény jövedéki termékekre vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!