Hírek

2017.03.30. 15:03

Nyaralói hulladékkal voltak tele a köztéri kukák - a szemetet mindenki otthon dobja ki!

Agárd – A köztéri kukák kérdése foglalkoztatta olvasónkat, aki jelezte szerkesztőségünknek, hogy Agárdon a Gárdonyi Géza sétányon kevés a kuka, szerinte az önkormányzat beszedte az összes kukát ősszel.

S. Töttő Rita

Fotó: Olvasó

Ennek ellenére még ma is sokan „használják" a nemlétező edényeket, amelyeknek a csonkjához teszik például a kutyaürülékes zacskókat – erről fotót is küldött olvasónk, aki szerint nem épp a legjobb megoldás ez, de sokszor nincs más lehetőség. A másik észrevétel szerint pedig az egyébként használható kukák mindig tele vannak, főleg a játszótér körül.

Megkerestük az ügyben a polgármestert. Tóth István lapunknak azt mondta: a sétálók, kirándulók tegyék a hátizsákjukba a kiürült palackokat, szendvicses csomagolókat és otthon dobják ki. A legtöbben azonban nem erre használták a kukákat, hanem a nyaralókban összegyűlt szemetet passzírozzák a köztéri hulladékgyűjtőkbe. A háztartási hulladékkal telepakolt kukák látványa nem szép, ráadásul az ürítésük is költséges. Egy kuka kihelyezése 40-80 ezer forint, a szemét elszállítása pedig 400 forint kukánként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!