Hírek

2010.05.27. 02:28

Adományozók, díjasok

Székesfehérvár - A Szegényeket Támogató Alapítvány tegnap megtartotta hagyományos, köszöntésekben gazdag programját A Szabadművelődés Házában. Átadták az esélydíjakat.

Kovalcsik Katalin

Nagy Györgyné, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a meghívottakat, akik év közben naponta fáradoznak - nem fáradoznak, hiszen önzetlenül, mások érdekében teszik -, hogy az elesetteknek, a rászorulóknak megkönnyítsék az életét. A szetások a hétköznapokon a Kríziskezelő Központban vacsorát készítenek a hajléktalanoknak, teszik ezt azóta, amióta dolgozik a krízis. A szociális háló partnerei közt ott vannak a Smart Grandt Alapítvány tagjai, nekik és segítőiknek köszönhetően jutott több tonnányi élelmiszer a városba, amely a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől érkezett. Nyári napsütésben, téli hidegben, esőben, szélben osztották a csomagokat, gondosan ügyelve arra, hogy azok kapják, akik valóban rászorulnak. A találkozó alkalom volt arra is, hogy a gyermekvédelemben dolgozók munkáját is megköszönjék, valamint átadják az Esély-díjat a diákoknak, akik tehetségükkel hívták fel magukra a figyelmet. Díjat kapott az ötödik osztályos Samu Alexandra, aki a Vízivárosi iskolában tanul, és nagyon szereti a matematikát, az angol nyelvet. Átvette a díjat Major Péter, a Tóparti gimnázium 11. osztlyos tanulója, aki már több versenyen is bizonyította tudását, későbbi, felnőttéletében a matematika és a fizika is főszerepet kap, mondta lapunknak. Nem volt jelen, de díjat kapott a református iskola két tanulója, Sterczer Johanna és Sütán Aida is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!