Hírek

2017.05.09. 14:51

Abszolút megoldható volt a matek

Székesfehérvár - A diákok a matekérettségi feladatokon is túl vannak, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken pedig németből kell bizonyítaniuk a fiataloknak.

Laci Patrícia

A matematikával folytatódott az írásbeli érettségi kedden. A két részből álló vizsga összesen 180 percig tartott. A középszintű megmérettetés első, 45 percig tartó fele az egyszerű összefüggések ismeretét tesztelte le: szerepelt például valószínűségszámítás, logaritmus, mértani sorozat. A második rész tartalmazott például síkgeometriát, statisztikát, függvényeket, s koordinátageometriát is.

Az érettségizők természetesen a vizsga végeztével most is megbeszélték egymással személyes tapasztalataikat. A Ciszterci Szent István Gimnáziumnál az intézmény két tanulója, Orsik Péter és Ludván Lara osztotta meg velünk élményeit a matekérettségiről.

– Az érettségi nagyon jó volt, abszolút megoldhatóak voltak a feladatok – mesélte Péter, aki az elmúlt napokban nem készült külön a matekra, mert szerinte jó, ha pihentetjük a tudást.

Lara kicsit tartott a vizsgától.

– Nagyon izgultam, a matematika sosem tartozott az erősségeim közé, viszont az nyugtatott, hogy az utolsó év ismétlésből állt, így azért biztonságosan mehettünk el érettségizni. A feladatok korrektek voltak, de azért volt, amelyek nehézséget okozott – összegezte Lara.

Az érettségizőknek szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken pedig németből kell majd bizonyítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!