Hírek

2017.07.20. 14:50

A sárbogárdi vasúti átjáró biztonsága - Rendbe kéne tenni a Szent István utcai szakaszt is

SÁRBOGÁRD - A MÁV hálózatán található közúti- vasúti útátjárók közül a sárbogárdi Katona út - Abai út - MÁV vasúti átjáró csomópont kiemelten a legnagyobb baleseti kockázatot magában hordozó csomópontok közé tartozik.

V. Varga József

A MÁV Zrt. közlekedésbiztonsági projektjei közül kiemelten kezeltek a közúti- vasúti átjárók biztonságát növelő beruházások. Amint Sükösd Tamás polgármestertől megtudtuk: a Katona út - Abai út - vasúti átjáró csomópont előkelő helyen szerepel az átépítésre kijelölt projektek sorában.

A tervezés folyamatában a Budapest - Pusztaszabolcs - Pécs vasútvonalat érintő 63-as főút szintbeni keresztezésében a 6305-ös számú út becsatlakozását a vasúti keresztezéstől távolabb helyezik. Egyidejűleg a jelenlegi közúti átjáró mellett új, önálló gyalogos-kerékpáros átvezetést terveznek, melynek javasolt biztosítási módja a fény- és félsorompó. Kerékpárút is épül a közlekedésbiztonság növelése érdekében.

A módosítás során az érintett ingatlanok területéből közlekedési célú területek kerülnek kijelölésre, egy ingatlant le is kell bontani. Az összekötő út nyomvonala változik, a kerékpárút kijelölt tengelye igazodik a tervezett útvonalhoz. A változtatásokkal kapcsolatban lakossági fórumot tartottak nemrégiben, melyen a megjelentek megismerhették a terveket, és széleskörű tájékoztatást kaptak a beruházás menetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!