Hírek

2016.03.04. 19:17

A város kályhájában

Székesfehérvár - Délelőtt egymást érték a diák-, és felnőttcsoportok a Királysoron, mindenki kíváncsi volt, hogy is néz ki működés közben a „város kályhája”.

Kocsis Noémi

Szakvezetéses erőműbejárást, izgalmas, közös kvízjátékot és kreatív versenyt is hirdetett március első péntekjére, a Távhőszolgáltatás Napjára a Széphő Zrt. Hogy a magas kémények és vezetékek mögött működő óriási üzemterület sokakat érdekel, azt leginkább az erőműbejárásra sorban érkezők száma bizonyítja, egymást érték a csoportok ugyanis: hol alsós kidiákok, hol majdnem-végzős középiskolások jöttek, máskor meg nyugdíjasok, fiatal párok, családok.

Mindenki kíváncsi volt rá, milyen anyagot pöfékel ki a 105 méteres torony, hányan dolgoznak most a telepen és egyáltalán: hogy „megy be” a panellakásokba a meleg? Mennyibe kerül ez az egész nekünk és mi lesz egyszer az egész erőművel, ha a távoli jövőben utódaink valami más módszerre akarnak majd áttérni? És hogy néz ki egy turbina, meg egy kazánház belülről? Csak a kérdésekkel elment az óra...

Hamarosan véget ér a fűtési szezon, onnantól csak melegvizet állít majd elő a Fehérvár kályhájának is titulált Király utcai erőmű és a hozzá tartozó alegységek, tudtuk meg a bejáráson Romsics László hőtermelési üzemvezető- helyettestől.

A látogatással párhuzamosan zajlott a cég Honvéd utcai irodaházában a rajzpályázat eredményhirdetése, amelynek minden résztvevője kapott egy mesét, amelyben Turbo, a cica a városi hő érkezéséről-távozásáról elmélkedik.

Az ügyes munkák készítői közül végül az Árpád utcai óvoda Csiga csoportja és az Arany János Iskola 4/a. osztályosai érdemelték ki az első helyet, míg a délután, négy fős csapatokban zajló kvízvetélkedő résztvevőiből a Bory Jenő Általános Iskola 7/a. osztálya, valamint a Bugát Középiskola tizedikesek diadalmaskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!