Hírek

2014.09.09. 16:35

A tragédiára emlékeztek - 16-an haltak meg a szárazréti átjáróban

Székesfehérvár - 1982. szeptember 9-én, 11 óra 53 perckor a szárazréti vasúti átjáróban összeütközött egy gyorsvonat és a 37-es busz. Tizenhatan haltak meg a balesetben.

Házi Péter

A harminckét évvel ezelőtti tragédiában nyolc felnőtt és nyolc gyermek halt meg, a legfiatalabb egy 9 hónapos kislány volt.

- Az emlékezésen túl a mi felelősségünk az emlékeztetés, hogy soha többé ne fordulhasson elő még egy ilyen tragikus baleset - mondta a sorstársak előtt Kétyi József, aki a feleségét vesztette el a balesetben. Azt kérte a koszorúzás résztvevőitől, hogy saját tragédiájukon túl emlékezzenek meg a Lökösházán, Pörbölyön, Mohorán, Siófokon és más helyszíneken bekövetkezett vasúti balesetek áldozatairól is.

A szárazréti sorompónál lévő emlékkő virágokkal beültetett területe köré néhány nappal ezelőtt szimbolikusan tizenhat dísztuját ültettek, kialakítva ezzel egy szép és méltó emlékkertet. A megemlékezésen Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István képviselő helyezte el az emlékezés koszorúját, őket az iskola tanárai és a hozzátartozók követték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!