Hírek

2014.05.26. 18:40

Megyei pártvezetők értékelése a vasárnapi voksolásokról

Székesfehérvár - Az uniós parlamentbe képviselőt bejuttatott hat párt megyei vezetőitől kértünk értékelést

Tihanyi Tamás

– Az EP-választás rendben lezajlott Fejér megyében. Köszönet a választópolgároknak a részvételért és a választási szerveknek a zökkenőmentes lebonyolításért – fogalmazott Törő Gábor, a Fidesz megyei elnöke. – Nagy örömömre a Fidesz megyénkben még az országos átlagnál is jobban szerepelt. A meggyőző sikernek köszönhetően 12, a magyar érdekekért kiállni képes fideszes képviselő kezdheti meg munkáját Brüsszelben. Május 25-én világossá vált, hogy egy korszak lezárult. A bukott baloldal politikusai nem álltak ki a magyarokért és kint gáncsolták el a kormányt. Mi nem fogjuk hagyni, hogy a Magyarországon született döntéseket Brüsszelben felülírják. Az Európai Unióban képzeljük el továbbra is hazánk jövőjét úgy, hogy közben megőrizzük a magyar szuverenitást, nyelvet, gazdaságot, politikai önállóságot. A Fidesz megyei elnökeként köszönöm a választópolgárok bizalmát.

– Sikeres volt a Jobbik számára az EP-választás, hiszen a politikai erők sorában a második helyet szerezte meg –, összegzett tegnap Árgyelán János megyei elnök. – Ennek pedig nagyon fontos belpolitikai üzenete van, mégpedig az, hogy a következő országgyűlési választásokon a Jobbik lehet a Fidesz váltópártja. Tizennyolc megyében végeztünk a második helyen, Budapest továbbra is kemény dió a nemzeti radikális párt számára. Fejér megye továbbra is az egyik legerősebb dunántúli bázisa a Jobbiknak. Az MSZP összeomlása látványos volt, a hazugságok emberének, Gyurcsány Ferencnek a megerősödése azonban aggodalommal tölt el minket.

Árgyelán János nem kerülte ki azt a tényt sem értékelésében, hogy kevesebben szavaztak a Jobbikra, mint tették azt korábban.

– Sok jobbikos szimpatizáns azzal fejezte ki kritikáját az unió iránt, hogy távol maradt a voksolástól – vélekedett a politikus, aki szerint nagyon komoly problémák vannak az unió működésével.

– Az alacsony részvétel tükrözi a településeken tapasztalható reménytelenséget és a kiábrándulást a politikából. Az MSZP eredménye miatt különösen csalódottak vagyunk. Új struktúrában és új eszközökkel kell meggyőznünk az elvándorlást latolgató, napi létbizonytalanságban élő magyar milliókat, hogy lehetne minden másképp. A Magyarországon meglévő és az Európai Unió nyújtotta lehetőségeket tisztességesen hasznosítva mindannyian biztonságban, békességben és jólétben élhetnénk –  nyilatkozta lapunknak Márton Roland szocialista politikus.

– Köszönjük a szavazóinknak a bizalmat, aktivistáinknak pedig a munkájukat. Nagy eredmény az alig egyéves Együtt-PM szövetség számára a 7,22 százalékos eredmény. A PM-es Jávor Benedek személyében egy képviselőnk lesz az Európai Parlamentben. Ezzel az eredménnyel bebizonyítottuk, hogy a választók támogatják a baloldalt megújító politikánkat. Fejér megye két megyei jogú városában az országos eredmény felett szerepeltünk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a nagyvároson kívül élőknek is modern, zöld és szociáldemokrata megoldásokat kínáljunk a problémáikra – nyilatkozta Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért (PM) megyei vezetője.

– A Demokratikus Koalíció székesfehérvári szervezete az országos átlagon felül teljesítve, közel 11 százalékos eredményt ért el, amellyel a legerősebb baloldali pártnak bizonyult a megyeszékhelyen. Két év kitartó munkája érett be és bebizonyosodott, hogy pártunk megkerülhetetlen erőt képvisel helyben is. Köszönetet szeretnék mondani minden szavazónknak és mindenkinek aki valamilyen módon hozzátett sikerünkhöz! Gratulálok a többi – EP képviselőt bejuttatott – pártszervezetnek is! – mondta Jávor Sándor, a DK fehérvári elnöke.

– Másfél hónappal az országgyűlési kampány után nagy kihívás volt az LMP-nek egy újabb választás, éppen ezért az egy mandátumot sikerként éljük meg. A bejutás azért is volt fontos, mert az LMP nem csupán egy képviselői helyet szertett volna, hanem dolgozni akarunk az Európai Unió megváltoztatásáért. Azt üzentük a kampányban, hogy nem több vagy kevesebb, hanem jobb Európára van szükség, és most tudunk nekiállni annak. hogy az ehhez szükséges reformok elfogadtatásáért harcoljunk. Az LMP folytatja tovább a munkát itthon és Brüsszelben is, és biztosak vagyunk abban, hogy a legközelebbi választáson már nem a bejutás miatt kell majd aggódnia a pártnak, hanem meghatározó tényezővé válik – hangzott Szatmári Ildikó, a párt megyei elnökének válasza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!