Hírek

2009.08.13. 02:28

A szünet nem végleges

Iszkaszentgyörgy - Megszűnt a település életét megkeserítő kőszállító kamionok dömpingje. A július eleji tárgyalások vezettek ide, vagy az építtető anyagi gondja?

J. Mező Éva

Július elején borzolta a kedélyeket az Iszkaszentgyörgyön, Isztiméren, Gúttamásin, Fehérvárcsurgón keresztül a bodajki állomásra követ szállító kamionok dübörgése. Az ottlakók panaszkodtak, hogy élhetetlenné vált az egyébként természet közeliségükről ismert kicsiny falvak élete. A panasz mellett aláírásgyűjtésbe is kezdtek, amelynek nyomán Molnár István, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója tárgyalásokat kezdeményezett az érintett települések polgármestereivel, a rendőrség képviselőivel, ezt követően pedig tolmácsolta az általános elégedettlenséget az M6-os autópálya déli szakaszának építtetője, a Magyar Aszfalt Kft. területi képviselője felé is. A gazdasági társaság felső vezetése figyelembe vette a lakossági tiltakozás erejét, és azonnal leállították, igaz bizonytalan ideig, a kőszállítást. Azt ígérték az érintett falvak lakóinak, hogy alkalmazkodnak a kialakult helyzethez, Molnár azonban sejtette, ebben közrejátszhatnak gazdasági problémák is. Molnár felhívta a figyelmet, hogy a szállítás bármikor újraindulhat, ha nem itt, akkor máshol. Sorra kapnak bányák a megyében engedélyt termelésre, miközben megfelelő szállító útvonalakat nem építenek hozzá. A kielégítő megoldás az lenne, ha már a bányákban vasúti kocsikba raknák a követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!