Hírek

2016.01.05. 16:21

A szüleit sem ismerte meg

Zámoly – Olivér súlyos agyrázkódást szenvedett az óvodában. Utolsó értesüléseink szerint még mindig a Szent György Kórház gyermek intenzív osztályán fekszik. A körülmények még nem tisztázottak, folyik a vizsgálat.

Sebestyén Lilla

Büki Olivér, a négy éves, zámolyi kisfiú súlyos agyrázkódást szenvedett, amikor leesett az egyik óvodai csúszdáról.

A szülők – akik jelenleg, felváltva ülnek a kisfiú betegágya mellett a Szent György Kórház intenzív osztályán – úgy nyilatkoztak: az óvoda délelőtt fél tizenegykor értesítette őket az esetről és kérték, azonnal jönnek be Olivérért.

– Csak annyit mondtak a telefonban, hogy leesett az egyik mászókáról, rosszul van és siessünk be hozzá. Akkor nem is kérdeztem semmit, csak rohantunk – magyarázza az apa, Büki Béla, aki azt is hozzáteszi: amikor a baleset után meglátták a fiúkat az egyik óvónő karjában, az zavart volt és nem ismerte meg őket.

– Akkor azt mondták nekem, azért nem tudták megakadályozni a balesetet, mert aki éppen ügyelt a gyerekekre, beszaladt a sáljáért – magyarázza az apuka, aki nem érti, hogyan történhetett meg a mulasztás és miért nem hívták azonnal a mentőket, amikor látták, hogy a gyermek rosszul van.

Bánszki István, Zámoly polgármestere és Frey Margit, az óvoda vezetője mutatták meg hogy, melyik udvari játékról esett le Olivér Fotó: Koppán Viktor

– Most Olivér infúziót kap, próbálják megakadályozni, hogy túl nagy legyen a nyomás az agyában. Egy CT-vizsgálatot is elvégeztek. Az orvosok szerint nem szenvedett maradandó sérüléseket, viszont tegnap reggel megpróbáltuk megetetni és mindent kihányt, így még az intenzív osztályon tartják. Nincs jól – magyarázza az anyuka, aki hozzáteszi: Sosem volt gondjuk az óvónénikkel. Mindegyiküket nagyon lelkiismeretesnek ismerték meg, most is folyamatosan érdeklődnek a gyermek hogyléte felől.

– Mindenki hibázik, nem akarok senkit sem okolni, de ettől még kíváncsi vagyok az igazságra – magyarázza Bükiné Németh Timea.

Természetesen megkerestük a helyi óvoda vezetőjét, Frey Margitot és Zámoly polgármesterét, Bánszki Istvánt is az ügyben, akik elmondták: egyelőre még folyik a vizsgálat, messzemenő következtetéseket viszont nem lehet levonni addig, amíg az le nem zárul.

Az óvoda vezetője külön még azt is hozzáfűzte: Azt már tudják, hogy a baleset idején a játszótéren két csoport, azaz közel harminc gyermek tartózkodott és két óvónő ügyelt rájuk. Illetve, a gyermekre vigyázó kolléga – a vizsgálat eddigi eredményei szerint – helyesen járt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!