Hírek

2017.08.16. 12:55

A Szent István mozdony elhozta a liftjavítást is

Székesfehérvár - Olvasóink jelezték, hogy kb. egy hónapig nem működött a székesfehérvári vasútállomás C peroni liftje.

Kocsis Noémi

Vasúti dolgozóktól kapott információk szerint az állomásról is többször jelezték a hibát az illetékesnek, ám sokáig csak az utazók türelmét kérő cetli lógott a felvonó ajtaján, más érdemi intézkedésnek nem látszott nyoma.

Kedd reggeli kérdésünkre, megtörtént-e a hibajavítás megrendelése és mikor várható a nyári megnövekedett utasforgalomban sokak által használni kívánt felvonó, a MÁV-Start Zrt. kommunikációs igazgatóságától az alábbi választ kaptuk:

" A felvonóban keletkezett hibát a kivitelező garanciálisan augusztus 15-én, reggel kijavította, a felvonó jelenleg üzemképes. A székesfehérvári állomáson a NIF Zrt. beruházása során 5 darab felvonót telepítettek, amelyek tavaly júniusban kerültek a MÁV üzemeltetésébe. A felvonók 2021-ig garanciálisak, ezen időszakban a hibákat a NIF a kivitelezést végző konzorciummal javíttatja – a MÁV jelzése alapján. A hibák elhárítása jogilag így lehetséges a fennálló szerződések keretén belül."

Kedden, pontosabban a javítás délutánján mutatták be egyébként az állomáson azt az ünnepiesen felmatricázott, egyedi tervezésű mozdonyt, amely Szent István nevével, egy idézetével és szobrának képével egy éven át járja majd az országot és az erdélyi területeket, erősítendő Fehérvár hírnevét. A mozdony első bemutatkozásán részt vett Székesfehérvár polgármestere, a honvédelmi államtitkár és a vasúttársaság vezérigazgatója is.

Szintén olvasóink jelezték, hogy több hónapja hibás az agárdi aluljáró egyik, a település felé eső állomási liftje is. Korábban, még a tél végén erről azt az információt kaptuk a meghibásodások kezelésével megbízott Nyírlift Kft. vezetőjétől, hogy a MÁV még nem rendelte meg tőlük a javítást. A vasúttársaság kommunikációs illletékesének mostani tájékoztatása szerint " Agárd megállóhelyen a felvonó javítása, majd ismételt üzembe helyezése augusztus 21-ére várható."

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!