Hírek

2017.06.23. 12:00

A nyugodt strandolás feltételei - tippek a rendőrtől

A biztonságos nyaralás érdekében Bodó Miklós rendőrőrnagy, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője ad tanácsokat:

S. Töttő Rita

1. A nyári forgalomban gyakran már az odajutáshoz is türelem kell. Körültekintően, a szabályokat betartva közlekedjünk az utakon!

Bodó Miklós rendőrőrnagy

2. Értéket sem autóban, sem a pléden ne hagyjunk őrizetlenül! A törölközővel letakart táska, telefon nincs védve a tolvajok ellen!

3. Autóban gyereket, kutyát ne hagyjunk, életveszélyes! Percek alatt forrósodik fel az autó a melegben!

4. Ha már vízbe megyünk, úgy menjünk be, hogy ki is tudjuk jönni! Gyereket sose hagyjunk felügyelet nélkül, felnőttként is csak addig menjünk be, amíg biztonságban érezzük magunkat. Strandra menjenek, mert ott van vízi mentés!

5. Figyeljük a viharjelzést: elsőfokúnál még lehet a vízben lenni (500 méteren belül), másodfokúnál viszont már tilos fürödni!

6. Vízieszközzel is  maradjunk a part közelében, nehogy kisodorhassa a szél. Felhevült testtel, ittasan ne ugorjon senki vízbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!