Hírek

2009.06.08. 02:29

A mozi épületét is el akarja adni a város

Bicske - Újra lendületet akar adni az önkormányzat a tulajdonában lévő épületek értékesítésének. Ez a téma szinte minden esztendőben újra terítékre kerül, a vevők valahogy mégsem tolonganak.

S. Töttő Rita

Nem telhet el testületi ülés anélkül, hogy a város szűkös anyagi helyzetére ne utalna valaki. Így volt ez a legutóbbi, május végi megbeszélésen is, s ahogy az előre várható volt, mellérendelték a kérdést: vajon miből lesz pluszbevétele a városnak?

Természetesen az önkormányzati ingatlanokból, amelyek értékesítése azonban mégsem olyan egyszerű feladat. Tekintve, hogy már évek óta próbálnak eladni saját területeket.

A mostani előterjesztésben számos ingatlan rákerült a listára, a többi közt erdők, kertek, de egy gazdasági épület, a Tatai úti óvoda, néhány beépítetlen terület. Eredetileg benne volt a tűzoltóság épülete is, 2006-ban ezt az ingatlant 80 millió forintra becsülte az értékbecslő, ám nem sokkal ezután valahogy ledőlt az épület, s így a további tervek is meghiúsultak.

Úgy döntöttek azonban, hogy végül levették a listáról ezt az ingtalnat, mondván, az a pletyka járja a városban, hogy valaki mindenáron ezt az épületet akarja megvásárolni.

A felvetés, mármint hogy vegyék le a listáról, mert nagyon kell valakinek, jelentősen ambivalensnek tűnik, főleg, amikor éppen az a téma, hogy minél előbb és több önkormányzati tulajdont el akarnak adni.

Tessely Zoltán (Fidesz) polgármester elárulta: valóban volt érdeklődés a tűzoltóság épületére, de egyik jelentkező sem kért újabb tárgyalást, így nincs konkrét megkeresésük sem. Másrészt, ha el is adnák az épületet, csak a tűzoltók beleszólásával és megfelelő elhelyezésével tennék ezt. Ám erre nem lesz szükség, most nem hirdetik meg az ingatlant, helyette viszont felvették a listára a mozi épületét. Azt az ingatlant, ahol jelenleg a bicskei televízió szerkesztősége működik.

A tulajdonában lévő ingatlanokat az önkormányzat felbecsülteti és meghirdeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!