Hírek

2012.10.25. 11:46

A, mint turizmus

Magyarországra jön előadást tartani a napokban annak a bécsi klinikának a professzora, ahol a magyar nők legtöbbje a hazánkban mégsem engedélyezett abortusztablettával elvégezteti terhessége megszakítását.

Kocsis Noémi

Kis hír ez a napi politikai katyvaszban, de nagyon elgondolkodtató. Megmutatja ugyanis a honi döntéshozó fejekben eluralkodó következetlenséget és káoszt. Hadd bocsássam előre, közel sem az abortusz mellett kampányolok, de ellene sem, mert nem ez itt a dolgom most. Ám rávilágítanék, ha lehetne, a kettősségre. Hazánkban ugyanis legális az abortusz. De illegális az abortusztabletta. Legális a jó sok pénzbe, fájdalomba és megaláztatásba kerülő küret, meg persze legális a fogamzásgátlás is - a kettő között lehet választani. Utóbbin belül több a módszer, előbbiben műtét van és kész. Aki pedig nem akar a műtőasztalra feküdni, Bécs felé veszi az útját.
Az osztrák klinika professzora már külön előadást jön tartani a módszerről és a lehetőségekről, s ez legalábbis jelzésértékű és elgondolkodtató tény. Jelzi, hogy a kiskapu minden gond nélkül nyitva áll, ha megvan a szándék és a pénz. Ha nem megy valami Magyarországon, majd megoldódik Bécsben, netán Londonban. Vagy megoldódik 7-8 hónap múlva a kerti sufniban, a latrina felett guggolva. De nehogy így történjen.
Hogy kiépülhet, ki fog épülni a Budapest-Bécs tengelyű "abortuszturizmus" (nem én találtam ki, máris így nevezik a jelenséget), arról ne legyenek kétségei senkinek. Ha valami nem támogatott, még csak nem is tűrt, hanem egyenesen tiltott, azt egy negyedik té betűs szóval manapság nem tolerálják már az emberek. Bizony, még a Lajtán innen sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!