Hírek

2014.01.20. 17:25

A megyei elnökök véleménye az országgyűlési választások dátumáról

Székesfehérvár - A köztársasági elnök április 6-ra tűzte ki az országgyűlési választásokat. A parlamenti pártok megyei vezetőitől kértünk véleményt.

Tribolt Lajos

Árgyelán János, a Jobbik megyei elnöke: A Jobbikot nem érte meglepetésként a dátum, hiszen már több fideszes képviselő is elkotyogta felszólalásában. A korai időpont előnye, hogy rövidebb ideig, az emberekre kevesebb terhet róva bombázzák a pártok a választópolgárokat. A Jobbik most is a személyességre helyezi a hangsúlyt, és lakossági fórumokon, fogadóórákon fogja ismertetni szakmai programját. Az országos média torzítását és elhallhatását ellensúlyozandó, a fő kommunikációs csatornánk ezen kívül az internet, ahol már el is kezdődött a kampányunk. Az áprilisi időpont ellen szól, hogy ha májusban egy időben lett volna az EP-választásokkal, jelentős költségeket lehetett volna megtakarítani.

Törő Gábor, a Fidesz megyei elnöke: Köztársasági elnök úr döntését tiszteletben tartjuk. A Fidesz felkészülten várja a tavaszi országgyűlési választást. Az emberek támogatása kézzel fogható. Nagyon sokan vagyunk, egyre több az önkéntesük, itt Fejér megyében is. Úgy tapasztaljuk a személyes találkozásokon és a telefonos jelentkezésekből is, hogy egyre többen megértették mi a választás tétje. Ma már mindenki a saját szemével láthatja, hogy a választás tétje az, hogy visszatér-e az újabb Gyurcsány-korszak. Egyre többen érzik, hogy az előttünk álló küzdelmet nem szabad lebecsülni, mert a bukott baloldalon ugyanazok vannak együtt, akik tönkretették az országot és a Gyurcsány-koalíció kész minden aljas eszközt bevetni, hamisítani, csalni, hazudni, ahogy régen is tette, azért, hogy visszaállíthassa azt a szélsőséges gazdaságpolitikát, amely soha nem a magyar emberek, hanem a külföldi bankok és mohó multik érdekeit védte. Arra biztatok mindenkit, aki szívesen segítené a Fidesz kampányát jelentkezzen a fidesz.hu honlapon, a helyi Fidesz irodában vagy a megyei rezsifórumokon.

Horváth András, az MSZP megyei elnöke: Mi egy határozott, a programunkat bemutató kampányra készülünk. Szeretnénk érzékeltetni, miért jó, ha az összefogás jelöltjére szavaznak a választók. A programunk főbb üzenezeteit a nőknek, a gyermekeseknek, a munkavállalóknak, a kis- és közepes vállalkozóknak, valamint a nyugdíjasoknak szánjuk. Nem ígérgetünk felelőtlenül, a programunkat betartjuk, ha kormányra kerülünk. Ha nyerünk, visszaállítjuk a demokratikus rendszert, megszüntetjük az oligarchák és földesurak hatalmát, megszüntetjük a gyermekek éhezését. Fő célunk, hogy egy igazságos, szabad és biztonságos ország jöjjön létre.

Ettől az évtől kezdve a választás egyfordulós. hamarosan ismertetjük majd a tudnivalókat és a fontosabb határnapokat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!