Hírek

2009.07.21. 02:29

A megye legfiatalabb polgármestere a gánti Spergelné

Gánt - Meglepő fölénnyel nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Spergelné Rádl Ibolya. A huszonhat éves jelölt a szavazatok több mint felét gyűjtötte össze.

J. Mező Éva

A 296 érvényes szavazatból 162-t Spergelné Rádl Ibolya kapott vasárnap. Bevallotta, nem számított rá. Sokan fiatal kora ellenére óvták a komoly felelősséggel járó feladattól, mások dinamizmusában bíztak. Ő tősgyökeres gántiként örül a lehetőségnek, hogy szeretett falujáért tehet valamit. A megye legfiatalabb polgármesterét korábban a német kisebbségi önkormányzat tagjaként ismerhettük meg, három éve vállalt itt komolyabb feladatokat. Tagja a felnőtt-tánccsoportnak, Szekeres Edinával ő vezeti az iskolások és az óvodások tánccsoportját. Közgazdasági szakközépiskolát végzett, majd a dunaújvárosi főiskola műszaki menedzser szakára járt. Idén jelentkezett a német nemzetiségi óvónő szakra, a napokban tudja meg az eredményt. Legutolsó munkahelyén értékesítési vezetőként dolgozott, ezt korábban feladta. Azt mondta, a választás eredményének ismeretében kívánta megkeresni új munkahelyét. A polgármesterséget társadalmi megbízatásban vállalta el.

Jövő ősszel új önkormányzati választások elé nézünk, Spergelné a hátralévő rövid időt arra használja fel, hogy kipróbálja erejét.

- Nagy felelősséget kaptam vasárnap, a bizalmat azzal szeretném meghálálni, hogy minden lehetőséget kihasználok a falu fejlődésének előmozdításáért. Ha úgy érzem, sikerül, akkor egy újabb ciklusra is jelöltetem magam, ha nem, levonom a következtetést - mondta.

Spergelné Rádl Ibolya terveiről csak röviden nyilatkozott: prioritást élvez az iskola és az óvoda fenntartása, a környező településekről is idecsalogatnák a gyerekeket nemzetiségi oktatás bevezetésével, képzések beindításával. Vonzóvá tennék Gántot turizmus terén is, és fejlesztenék a falu honlapját, hogy idecsalogassák a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!