Hírek

2014.01.31. 13:38

A martonvásári sportcsarnok tervei is az asztalon vannak

Martonvásár - Terveznek, építkeznek a kisvárosban, egyiket a másik után. A sportért felelős államtitkár a sportcsarnok tervét is megtekinthette a leendő városközpontéval együtt.

Zsohár Melinda

Két éve döntött a parlament arról, hogy a kistérség székhelye Martonvásár legyen Ercsi helyett, s így a járási székhely is a történelmi múltú kisváros lett. A rövid idő alatt gyors ütemű fejlesztés folyik a településen, amely az adósságkiváltással újabb terveket generál. A rezsicsökkentésről tartott lakossági fórumon Szabó Tamás polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár szólt az elkövetkezendő időszak feladatairól. Simicskó államtitkár nem véletlenül látogatott a magas születésszámmal büszkélkedő településre, itt az óvoda és az iskola mind több gyermeket számlál. Jól működik a művészeti iskola, s a Beethoven Általános Iskola épülete mellé már készen vannak az új sportcsarnok tervei. Az új kulturális centrum országosan is egyedülálló újdonságokkal szolgál, a műemlék épületben elhelyezendő óvodamúzeum, s a leendő kiállítási csarnok a parkkal a nyár végére elkészül. A munkaerőpiaci helyzet is kedvező Martonvásáron, bizonyos területeken munkaerőhiány mutatkozik.

A rezsicsökkentés kapcsán Simicskó István elmondta: az elhibázott energiaszektor-béli privatizáció következtében Európa legmagasabb rezsiköltségeivel szembesült a magyar lakosság. Hajszál híján a görög válság tragédiáját élte át az ország, amit nagy erőfeszítéssel sikerült mégis átvészelni. Köszönetét fejezte ki az államtitkár az áldozatvállalásért, majd szakterületének eredményeiről szólt. A mindennapos testnevelésórák bevezetése következtében 600 ezer gyermek sportol többet, mint korábban. A tárgyi feltételek javításával az eredmények is mutatkozni fognak a fiatalok egészségi és mentális állapotában, hangsúlyozta a politikus a fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!