Hírek

2015.07.29. 14:22

Lufival érkezett a kívánság Csehországból Sáregresre - Nyolc hónapja kutatja az internet népe a feladót

Sáregres - Talán nem éppen évszakszerű, de kedves történet kötődik a kis Fejér megyei településhez: egy itt élő fiatalember tette közzé a felhívást, miszerint keresi egy luftballon feladóját .

Kocsis Noémi

Kedves Ismerőseim! Találtunk egy lufihoz kötött levelet itt, Sáregresen az erdőben, amit egy cseh kislány, Eliska írt a Jézuskának. Segítsetek megtalálni őt, hogy teljesíthessük a karácsonyi kívánságát! Kérünk titeket osszátok meg a képet minél többen! Köszönjük!

Ezt a kis üzenetet (és angol fordítását) tette fel a legnagyobb közösségi oldalra a frissen diplomázott fiatalember, Takács István 2014 decemberében.

- Dunaújvárosban lakom barátnőmmel, mert oda járunk a főiskolára, illetve én most végeztem. A családomnak van Sáregres külterületén, a régi Fáncs fele, Tarnócapuszta után egy kis földje, azt mentünk ki megnézni tavaly decemberben. Egy nagy pocsolya előtt meg kellett állnunk, akkor vettük észre, hogy az egyik bokron lóg valami és odamentünk megnézni párommal. Egy lufi volt, rákötve egy kis kártya, a cseh nyelven írt üzenettel, egy Eliska nevű kislánytól.

Az interneten megosztott képre és felhívásra rengetegen reagáltak Istvánnak. Volt, aki az egész sztorit kitaláltnak hitte, mások a kívánságra voltak kíváncsiak. Eliska egy magyarországi, de úgy 10-15 éve népszerű gyermekjátékot kért, amelyet István nagyon szívesen felkutatna és eljuttatna neki ha kiderülne, ki az ismeretlen kis feladó. A történetet e nyáron ismét felkapta az internet népe, immár 30 ezer ember adta tovább a rejtélyes lufis kívánságot.

- Emlékszem, azokban a napokban szeles idő volt, így fújhatta el talán egy cseh óvodából, vagy iskolából a kívánságot Magyarországra a szél - mondja István. A kérdésre, miért folytatja mégis a keresést ilyen kevés nyommal, a friss diplomás fiatalember azt mondja, sajnálja a mai kicsiket, akik számára már más, elveszett a várakozás öröme.

- Ma már sokszor az óvodások se nagyon hisznek a Mikulásban és a Jézuskában és szerintem ez nagy baj... Ezért is szeretnénk megtalálni Eliskát, hiszen akkor még egy kicsit tovább élhetne benne az a csodálatos gyerekkori varázs, hogy a Jézuska megkapta a levelét és igaz, hogy nem ő hozza személyesen, de nagyon messziről, valakitől mégis megkapja.

István Sáregresen nagyon szép karácsonyokat élt meg. Mind mondja, emlékszik még rá, milyen volt gyereknek lenni, várni a Szentestét, közösen tölteni azt, elmenni a templomba és utána otthon megtalálni az ajándékokat.

- Ez egy kisgyereknek hatalmas dolog és szeretném, ha Eliskának is örömet okozhatnánk vele. Ezért folytatom.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!