Hírek

2016.01.05. 15:09

A liftet hiányolják a felújított postáról

Mór - A kibővített, korszerűsített móri postahivatal már hetek óta működik, az akadálymentes bejutás lehetősége azonban egyelőre még nem adott.

B. Kiss László

Áldatlan állapotok jellemezték a korábbiakban olykor a régi községháza patinás épületében működő móri postát. A helyiség túl kicsi volt, megesett, hogy nagy volt a zsúfoltság, s a sor vége az utcán állt. Ezen a helyzeten hivatott változtatni a móri posta az elmúlt hónapokban lezajlott kibővítése, korszerűsítése. A megújult hivatal már hetek óta működik, megnyitását nem kísérte ünnepélyes átadás. Ennek akár az is lehet az oka, hogy a dualizmus kori, műemlék épület magasföldszintjén található posta akadálymentes megközelítése – amint arra egy olvasónk hívta fel a figyelmet – pillanatnyilag még nem lehetséges.

A régi községháza, Wekerle Sándor korabeli épületének magasföldszintjén található a posta Fotó: a szerző

Az épület az önkormányzaté, ezért a lift engedélyeztetése külön szálon futott – mondta el lapunknak Fenyves Péter polgármester. – Mivel a járási hivatal is itt székel, az engedélyezés nem helyben, hanem minisztériumi szinten történt. A lift, amely nem csak a posta, de az egész épület akadálymentesítését szolgálja, ezért csak késve épülhet meg – tudtuk meg az elöljárótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!