Hírek

2011.04.21. 12:11

A liberális frakció fenntartásai miatt kéri az új alaptörvény felülvizsgálatát

Az Európai Parlament liberális frakciójának fenntartásai és aggodalmai vannak az új magyar alaptörvénnyel kapcsolatban, s a képviselőcsoport vezetője ezért látta szükségesnek egy nyílt levél megfogalmazását Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének - fejtette ki telefonon az MTI-nek Neil Corlett, a liberális frakció szóvivője.

MTI

A szerdán nyilvánosságra hozott levélben Guy Verhofstadt, a liberális frakció vezetője arra kérte Barrosót, hogy tartsa be a korábban, az EP áprilisi plenáris ülésén tett ígéretét és vizsgálja felül, hogy a magyar alaptörvény sérti-e az európai közösségi jogot.
Mint Corlett kifejtette, maga Orbán Viktor miniszterelnök is azt mondta, amikor a múlt héten találkozott Barrosóval és Jerzy Buzekkel, az EP elnökével, hogy kész átadni az EB-nek az új alaptörvényt.
Kedden az EP Alkotmányügyi Bizottságának a magyar alaptörvényről tartott vitáján a képviselők hozzászólásaikban, egyes kritikai észrevételeik mellett megerősítették, hogy az alkotmányozás kizárólagos nemzeti hatáskörbe tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!