Hírek

2012.06.02. 10:55

A legszebb épületeket díjazták

Székesfehérvár - A dunaújvárosi evangélikus templom, a móri Wekerle Sándor szabadidőközpont, a fehérvári napsugár lakópark és a Szent István téri 7. szám alatti társasház kapta meg az idei Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat az Építőipari Vállalkozások Szakmai Napján.

Klecska Ernő

A korábban évtizedekig Építők Napja néven megszervezett, két napos rendezvényen most először vehették át idén a megyeszékhelyen kívüli épületek tervezői és üzemeltetői az elismerést. A fél évtizede alapított fehérvári díj helyett idén az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Mérnöki kamara és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 9-én megalapította a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat.

A díj célja – elődjéhez hasonlóan - az volt, hogy elismerjék azokat az épületeket, alkotásokat, melyek 1950 után épültek, legalább öt éve üzemelnek, s építészeti megjelenésükkel, környezetformáló, alakító hatásukkal, a kivitelezés minőségével, a választott anyagok alkalmazásával, a karbantartottság színvonalával kiérdemelték. Az új nívódíj megtartotta e szellemiséget, a változás csupán annyi, hogy a műemlék épületek felújítási munkáit is lehet díjazásra jelölni – mondta Kiss József, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke, a díjak ötletgazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!