Hírek

2016.02.18. 15:43

A legifjabb polgárőrök: Önvédelmi technikákat is tanultak a fiatalok

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség „bérelte ki” a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tornatermét csütörtökön: a 14-18 év közötti korcsoport ifjú polgárőreit képezték tovább.

Buthy Lilla

Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a polgárőrség tevékenysége iránt a 18 év alatti korcsoportban is: több mint harminc - nagyrészt az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumba járó diák- vett részt a csütörtöki polgárőr továbbképzésen.

Olyan 14-18 év közötti diákok, akik már tagjai a polgárőr szövetségnek, mint ifjú polgárőrök. A fiatalok előadást hallgattak meg a polgárőrség jelenéről és jövőjéről, majd - a jogos önvédelem jogszabályi hátterének megismerése után - önvédelmi bemutatón vehettek részt.

Az ifjú polgárőrök is kipróbálhatták az önvédelmi fogásokat. Fotó: FMRFK

Az Országos Polgárőr Szövetség Ifjú Polgárőrök Tagozatának tagjai az önkéntes bűnmegelőző munkában nyújthatnak segítséget.

Az ilyen képzésekkel egyre több részletét ismerhetik meg a rendőri és polgárőri munkának, emellett az érettségi előtt álló diákok így is teljesíthetik az 50 órás iskolai közösségi szolgálatukat, kivehetik részüket a társadalmi felelősségvállalásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!