Hírek

2016.12.14. 12:17

A kulcsszó: a biztonság – Megyei útfelújítás 53 kilométeren

Sárbogárd – Fejér megyében az idén 28,6 kilométer főúti és 24,5 kilométer mellékúti szakasz újult meg – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kulcsszónak a "biztonság" tekinthető.

V. Varga József

A felújításoknak köszönhetően javult több térség elérhetősége, csökkent az utazási idő, emelkedett a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak középtávon, de igénybevételtől függően hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést – hangsúlyozta Velkei Lilla kommunikációs osztályvezető.

Megyénkben az idén áprilistól megújult a 6207-es jelű Adony– Pusztaszabolcs–Velence, a 6212-es jelű Szabadegyháza–Agárd és a 8106-os jelű Biatorbágy–Etyek–Alcsútdoboz összekötő út adott szakasza.

A mellékúti szakaszokat követően májustól, júniustól a 8-as számú főút Székesfehérvár átkelési (Új-Csóri út), a 81-es számú főút Magyaralmás–Söréd, illetve Söréd–Csókakő, a 63-as számú főút Sárbogárd–Sárkeresztúr és a 811-es számú főút Pátka–Lovasberény közötti szakaszának felújítására került sor.

A Fejér megyei úthálózaton a teljes felújított úthossz 53,1 kilométer volt, a fentiek kivitelezésére 4,7 milliárd forint hazai forrás állt rendelkezése, a munkálatok befejeződtek – összegezte Velkei Lilla.

Molnár István, a Magyar Közút megyei igazgatója. Úrhidánál körforgalom épült a nyáron

Fotó: V. Varga József

A 63-as számú Szekszárd–Székesfehérvár főút 58-as és 73-as kilométerszelvénye, azaz a Sárbogárd és Sárkeresztúr között zajló felújítási munkák értéke elérte a 1,37 milliárd forintot – mondta el Molnár István, a Magyar Közút NZrt. Fejér megyei igazgatója.

Amint megtudtuk: a beruházás során, az érintett 14,1 kilométeres szakaszon megtörtént az elhasználódott, elöregedett burkolat cseréje, helyreállították az útcsatlakozókat, a kapubejárókat, a megállóhelyeket és szintre emelték a kapcsolódó felületeket. Kicserélték az aknafedőlapokat, a víznyelőket, kitisztították a vízelvezető árkokat, rendezték a növényzetet, tizenegy átereszt javítottak és felújítottak tizennégy autóbusz-megállót.

A beruházás során a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordítottak a szakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére. A legmodernebb közlekedésbiztonsági eszközöket, forgalombiztonsági elemeket építették be: változtatható jelzésképű táblák a külterületi buszmegállóknál, sárga villogók, forgalomszámláló berendezések. Az útburkolati jeleket tartós burkolati jellel újrafestették mintegy 3300 négyzetméteren, a követési távolság betartására táblák figyelmeztetnek, mértékének betartását szaggatott burkolatszél jelző vonal segíti – tette hozzá Molnár István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!