Hírek

2013.12.18. 17:22

A kismamák foglalkoztatását segíti a gyed extra

A gyed extra segíti a nőket, de a munkáltatókat is - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Tribolt Lajos

– A Fideszben abban bízunk, hogy a gyed extra áttörést jelent majd a kismamák foglalkoztatásában – mondta szerdai fehérvári sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő, a Fidesz szóvivője.

Elmondta, hogy a kismama a gyermek egyéves kora után visszamehet dolgozni és továbbra is kapja a támogatást. Az adókedvezményt is kiterjesztik, eddig 3 évig nem kellett a kismamák után szociális adót fizetniük a cégeknek, ezt most a három vagy több gyermekeseknél három plusz két évre bővítik. Az első három évben a szociális adó teljes összege, a következő két évben ötven százalékban engedik el. Így a munkadók érdeke lesz a kisgyermekes anyák foglalkoztatása.

Törő Gábor, a Fidesz megyei elnöke hozzátette, hogy megbecsülik az anyákat, így is ösztönözni próbálják a gyermekvállalást. Elmondta, hogy a felsőfokú képzésben két éven túljutott gyermeket vállaló anyák a 108 ezer forint hetven százalékának megfelelő gyed-et kapnak, a mesterképzésben tanulók 118 ezer forint hetven százalékát.

Selmeczi Gabriella azt is elmondta, hogy az elmúlt három év alatt 3 ezer új bölcsődei férőhelyet hoztak létre és a jövő évben további 3 ezeret szeretnének. Az elv az, a család döntsön, megy-e dolgozni a kismama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!