Hírek

2013.07.04. 06:57

A kistelepüléseken ideiglenes a cigiellátás megoldása

Fejér megye - A vidéki polgármesterektől kértek javaslatot az ideiglenes dohányárus kijelölésére. A kistelepülések dohányellátása még nem tűnik megoldottnak.

Tribolt Lajos

Ismeretes, hogy megyénkben az első körben 22 településről nem érkezett be egyetlen pályázat sem. Ezekre a helyekre újra kiírták a pályázatot, amelynek a beadási határideje a hét elején járt le. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. harminc napon belül hirdet majd eredményt, de a trafikok nyitásáig további hetek kellenek.

Heinrichné Tiber Éva: "Mi teljesen felszerelve nyitottunk hétfőn" (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A 22 trafik nélkül maradt település egyike Mátyásdomb. Tilhof István polgármester azt mondja, a NDN-től megkeresték őket, hogy beszéljék rá a boltosokat, vendéglátósokat a pályázatra. Végül náluk lett pályázó, aki valószínűleg nyer a második körben. Úrhida polgármestere, Bognár József elmondta, hogy július elseje előtt mintegy két héttel a NDN azt kérte, nevezzék meg azt a boltot, ahol átmenetileg árusítható lenne a cigaretta. A képviselő-testület azonban nem kívánt megnevezni egyetlen boltot, hanem a válaszukban az összes eddig dohányt árusító helyet javasolták az átmeneti időre. Sárkeszi sokkal kedvezőbb helyzetben volt, ugyanis egyetlen helyen árultak cigarettát, így nem kellett többől választani. A dolog egyébként még azért nem vészes, mert július 15-ig minden eddigi árusító hely forgalmazhatja a meglévő árukészletét.

Kedden arról írtunk, hogy a boltok egy része meglehetősen szegényes árukészlettel nyitott. Nos, volt pozitív kivétel, a fenti képet Fehérváron, a külvárosban készítettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!