12°
17°
11°

A királyok városának új szépségkirálynője Varga Barbara (frissítve)

Székesfehérvár - Varga Barbara lett a Fehérvár Szépe - a Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny győztese.

Fotó: Koppán Viktor

– Nem izgulok. Úgy keltem fel, hogy lesz, ami lesz, ha idegeskedem, az biztos nem segít. – mondta el Varga Barbara, Fehérvár frissen megválasztott királynője, a Vörösmarty Színház egyik öltözőjében, még a gála előtti órákban.

Mint később kiderült, ehhez egészen az utolsó pillanatokig tartani tudta magát, csak az eredményhirdetés előtti percekben kezdett el a torkában dobogni a szíve. Majd, elérkezett a pillanat: először mint a közönség kedvencét hívták a színpad elejére, majd Váradi Eszter Sára, Fehérvár Szépeként is szólította.

– Hihetetlen érzéseket éltem át. Az volt a szerencsém, hogy csak akkor kezdtem el igazán zokogni, amikor legördült a függöny – magyarázza 2015 Fehérvár Szépe, aki a bejelentés után ugyan kisírt szemmel, de elképesztő boldogsággal a lelkében lépett a Hotel Magyar Király balkonjára és mutatkozott be a közönségnek.

– Barbara az első pár napban rejtélyes volt számunkra. Csak szemlélődött, figyelt, aztán lassacskán lehullott róla a „fátyol” és kinyílott, akár egy virág. Egy rendkívül pozitív, kommunikatív lányt ismertünk meg a személyében, aki – nem mellesleg – igazán gyönyörű is. Lassan, de biztosan vált a legkiemelkedőbbé – mondta el Óber László, a verseny alapítója, aki egész végig figyelemmel kísérte a jelöltek fejlődését.

Óber László, Barbara két udvarhölgyéről: Pokó Ritáról és Harkányi Cintiáról is hasonló jó véleménnyel nyilatkozott. Mint, mondta: egy hajszál választotta el őket is a Fehérvár Szépe címtől.

Az estének egyébként több kiemelkedő pillanata is volt, rögtön az első, amikor Molnár Tamás, önkormányzati tanácsnok bejelentette: a város azt szeretné, ha nem csak a következő Fehérvár Szépe képviselné a megyeszékhelyet a 2015-ben, hanem a többi döntős lány is.

Beszéde után rögtön képet is kaphattunk arról, mi vár a lányokra: Keller János és Váradi Eszter Sára faggatták az elmúlt évek királynőit, akik elmondták a korona, nem csak egy jó ugródeszka volt az életbe, de segített helyretenni az önbizalmukat is.

A rövid interjúk után, aztán elérkezett a várva várt pillanat: megjelentek a Vörösmarty Színház színpadán a szépségkirálynő-jelöltek gyönyörű szép, tüll alkalmi ruháikban, amelyeket Németh Anita álmodott meg, az Elizabeth Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon vezetője. Az összképet a csábos cicaszemek és füstös tekintetek egészítettek ki, amiket a lányok Nyári Szilvia és Kiss Anikó profi sminkeseknek köszönhettek, illetve a tartós loknikról és fonatokról sem feledkezhetünk meg, amelyek a Mia Salon hozzáértő fodrászainak hála Rovó Tamás, táncművész olykor lágy, olykor pedig hihetetlenül pörgős koreográfiáit is kibírták.

A bemutatkozó, selfie videók vidám pillanatokat okoztak, volt okunk a kacajra és szerencsére bulira is, hiszen Keller János és a döntősök közös produkciója, a Kétszázhúsz felett, hihetetlen erővel törölte el a levegőben terjengő feszültséget.

A lányok önfeledten táncoltak a színpadon Lisca márkájú egyenbikinijükben, amelynek a Bübali Kft. a kizárólagos forgalmazója.

A zsűri – Antal Bettina, a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségverseny 2014. évi győztese, Horváth Linda, az első Fehérvár Szépe, Molnár Tamás, Székesfehérvár MJV önkormányzatának tanácsnoka, a zsűri társelnöke, Németh Tibor, a Gold Global Invest Company gazdasági igazgatója, Juhász László, Székesfehérvár MJV önkormányzatának tanácsnoka, Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és a döntő rendezője, Óber László, a Fehérvár Szépe verseny alapítója, Kovács Róbert, a Novotel Hotel Székesfehérvár igazgatója, Németh Anita, a Németh Esküvő Bt. ügyvezetője, Nyári Csaba, a Yoooprint Kft. tulajdonosa, Barta Attila, a Florin Cosmetics Zrt. vezérigazgatója, Zsiga Edward, az Árpád Fürdő igazgatója, Acsai Bence a Mia Salon tulajdonosa és Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató-főszerkesztője, a zsűri elnöke – ez után a produkció után vonult vissza tanácskozni.

Amíg a bíráló bizottság döntött, a közönséget a két műsorvetető szórakoztatta: felcsendült Váradi Eszter Sára előadásában a Boldogság gyere haza című szám, Keller János pedig Szécsi Pál – „Csak egy tánc volt” nagy sikerű dalával örvendeztette meg a nézőket.

Aztán elérkezett az eredményhirdetés pillanata, amikor a királynőket elhalmozták nem csak szeretettel, de ajándékokkal is. Kézhez kapták a Virág-vár Virágüzlet hihetetlen csokrait, a koronát, a szalagot és Barbarának – mint a Közönség díj nyertesének – egy százezer forint értékű, nyelvtanfolyamot is felajánlott a Pannon-Unió Nyelviskola. Azt már, a Fehérvár Szépe döntheti el, angol vagy német nyelvvizsgára szeretne felkészülni a rendelkezésére álló órákkal, vagy egy szakmai képzésen vesz részt, ahol direkt a szépségiparban használatos kifejezésekre tanítják meg.

Utóbbi ajándék egyébként a Fejér Megyei Hírlap Királynőjének terveivel is abszolút szinkronban van, hiszen Barbara célja erre az évre, hogy két idegennyelvből is fejlessze magát. Persze, a királynői teendői mellett, hiszen abból most lesz bőven.

– Rengeteg koronám van, de most először fordult elő, hogy nem vásároltam, hanem elnyertem. Otthon már meg van a helye, ez lesz a gyűjteményem éke, és igyekszem méltó lenni mind az ékszerhez, mind a címhez – emelte ki a lány a döntő utáni állófogadáson, ahol az arcán már más nem is látszott, csak az elképesztő boldogság.


Legolvasottabb

1
„Lecsóőrültek” a trónon, megkoronázták a lecsókirálynőt
2
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
3
Autótűz Székesfehérváron
4
Ittasan vezetett, átszakította a szalagkorlátot
5
Így parkoltok Ti, Fejér megye!
Baleset
police.hu
Halálos baleset: felborult egy autó Csákvárnál
tengelysúlymérés / 21 perce
Veszélyben vannak a túlsúlyos teherautók és buszok
Finomítani kell a nemzeti tengelysúlymérő rendszer jogi szabályozásán az érdekképviseletek szerint.
Gyász
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
/"Megállt a szív, megállt a kéz, nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, mert szerettünk nagyon . . ."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MIKLÓS JÓZSEFNÉ* *szül. Varga Anna* Seregélyes-Szőlőhegyi lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. 09. 21-én 14 órakor lesz a Seregélyes-Szőlőhegyi temetőben. A gyászoló család
/"Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves szerettünk, Isten veled!"/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk *FEHÉR ANNA* 2017. szeptember 6-án, 65 évesen elhunyt. Szeptember 22-én a Fecskeparti temetőben 12 órakor búcsúzunk tőle. Gyászolják: gyermekei Gábor, Ani, unokái Richi, Szandu és veje Bala, valamint rokonai és barátai
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *LAURINYECZ FERENCNÉ* *(Marika)* életének 79. évében örökre megpihent. 2017. szeptember 23-án 11 órakor az Agárdi temetőben veszünk tőle végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család
Pro Theatro díj / 47 perce
Matuz János kapta a város legnevesebb színházi elismerését
Szabó Zoltán
kincskereső kaland / 1 órája
A Jégtorony titkai a sarkvidéket járja be
Gyerekek / 1 órája
Jó reggelt, Fejér megye!
Szanyi-Nagy Judit
Sebességellenőrzés / 1 órája
Itt számíthat traffipaxra szerdán Fejér megyében
police.hu
Felemelő sztori / 2 órája
125 éves a melltartó
Generációk / 9 órája
Újszülötteket köszöntöttek Kápolnásnyéken
S. Töttő Rita