Hírek

2014.08.06. 18:25

Le kell venni a szélvédőről a régi mozgáskorlátozott igazolványt

Panaszosunk úgy gondolja, szabályosan járt el, mégis megbüntették a közterület-felügyelők.

Zsigó Ferenc

„A napokban a fehérvári okmányiroda parkolójában történtek zaklatták fel családunk „békés” hétköznapjait. Ide, mint törvénytisztelő állampolgár, mozgássérült fiammal érkeztem, hogy megcsináltassam új parkolási igazolványát. Eközben megbüntettek bennünket” – írja levelében olvasónk, Lendvainé Hegedűs Tünde. A történet végül happyend-del végződött.

- Mozgáskorlátozott 29 éves fiam parkolási igazolványa augusztus 5-ig volt érvényes, így július végén 23-án felkerekedtünk, hogy a székesfehérvári okmányirodában elintézzük annak cseréjét - mesélte panaszosunk. Beálltam a parkolóba, majd fiammal együtt bementünk az épületbe. Mindenki nagyon készséges volt: a lifttel könnyen meg tudtuk közelíteni a helyszínt, megtörtént a fényképezés, adatfelvétel, aláírások, majd boldogan átvettük az új igazolványt, miután leadtuk a régit. Indultunk volna haza, amikor észrevettem, hogy a szélvédőn van valami . Csak nem egy csekk? De igen! Amíg az új parkolási engedélyt intéztük, megbüntettek minket a parkolóban.

Lendvainé már nem látta a közterület-felügyelőket, így visszament egy kissé idegesen az irodába, és megkérdezte, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Adtak az asszonynak egy fénymásolatot az ott készült dokumentumról, amely igazolta, hogy a kérdéses időpontban valóban éppen az igazolvány cseréjét intézte, és telefonáltak a városgondnokságra is, hogy hamarosan megy majd tisztázni a helyzetet.

- A városgondnokság előtt sem árnyékos parkolót sem akadálymentes feljárót nem találtam, így fiamat a rekkenő hőségben az autóban hagytam, hogy folytassam az ügyintézést - folytatta a történetet Lendvainé. A recepciós hölgynek előadtam panaszomat, és átadtam a szerintem jogtalanul az autómra pakolt bírságot. Bemutattam a frissen elkészült parkolási engedélyt is és azt gondoltam, hogy ezzel az ügy le is van zárva. Tévedtem. Legnagyobb meglepetésemre ki kellett töltenem egy adatlapot is, amelyen le kellett írnom, hogy mi történt, majd a hölgy közölte velem, hogy el fogják bírálni az esetet.

Lendvainének meggyőződése, hogy mindent az előírás szerint csinált, mégis megbüntették. Huszonkilenc éves Balázs fia nem tud vezetni, ezért mindenhova édesapja vagy édesanyja szállítja

A reklamáció hosszú percei alatt a 29 éves Balázs kint várt a rekkenő hőségben, az autóban ülve.

Lendvainé egy héten belül megkapta a városgondnokság hivatalos levelét arról, hogy mivel nem volt a szélvédőn semmilyen azonosító igazolvány, ezért a büntetés helyett csak az 500 forintos adminisztrációs díjat kell befizetnie, amit meg is tett, bár nem érti, miért volt erre szükség.

- Hivatkoztak egy önkormányzati rendeletre, de ez egy csöppet sem nyugtat meg. Ahhoz, hogy az új igazolványt megkapjam, le kell adnom a régit, tehát le kell vennem a szélvédőről. Ha leveszem, megbüntetnek, ha nem, nem kapok újat. Akkor legközelebb hogy járjak el ahhoz, hogy mindenkinek megfeleljek? - kérdezi panaszosunk.

Kérdésével megkerestük a fehérvári parkolási csoport vezetőjét. Márkus Tibor arról tájékoztatott, hogy a városgondnokság vezetője, Bozai István felülvizsgálta az esetet, elrendelte az 500 forint visszautalását és intézkedett, hogy a jövőben a hasonló esetekben másnak se kelljen pótdíjat, illetve adminisztrációs díjat fizetnie, ha dokumentumokkal igazolja az igazolványcserét. Ugyanakkor jelzik a rendeletalkotó, azaz az önkormányzat felé a problémát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!