Hírek

2017.04.25. 19:55

A Gaja-híd rekonstrukciója - A nyáron félpályás útlezárások várhatók a Palotai úton

Székesfehérvár - Elsősorban az útfelújítások ügye érdekelte az embereket azon a lakossági fórumon, amelyet Feketehegy-Szárazréten tartottak.

Gábor Gina

A Kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere már elkészült, most pedig átadták a következő ütemhez tartozó egység építési munkaterületét. A második ütemben jön létre a szabadtéri színpadhoz kapcsolódó kiszolgáló épület, büfével, mosdókkal, emeleti foglalkoztató teremmel, de gasztroudvart is építenek. A második ütem megvalósítására 95-100 millió forintot költ az önkormányzat.

Mindez azon a lakossági fórumon hangzott el, amelyet a munkaterület átadása után tartottak Szárazrét-Feketehegy Közösségi Központjában. A városrész lakóit a fejlesztésekkel kapcsolatban Cser-Palkovics András polgármester, Szigli István, a városrész képviselője, Bozai István városgondnok és Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője tájékoztatta.

A fórumon sok szó esett az útfelújításokról is Fotó: Bácskai Gergely

Elhangzott: az orvosi rendelőt mindenképpen fel kell újítani, ez 14 millióba kerülne. Szigli István azt mondta, elkészültek a tervek, eszerint a rendelő bejárata a másik oldalra kerülne. Ami az útfelújításokat illeti: a Saára Gyula program keretében a város minden választókörében létrehoztak egy fejlesztési alapot, amit kifejezetten az utakra fordítanak. Mindenre egyszerre nem jut pénz, de Szárazrét-Feketehegyen most a legfontosabb gondokat igyekeznek orvosolni a rendelkezésre álló 100 millió forintból. A Farkasvermi utat a Pityer utcától a Sajó utcáig teljesen felújítják, elvégzik a szegélyek cseréjét, megcsinálják a padkát is. A fórumon többen is szóba hozták, hogy a zártkertekhez vezető utak viszont meglehetősen rosszak. Kiderült, hogy a zártkertekben épült házakban sok az állandó lakos. Szigli István azt ígérte, hosszú távon arra törekednek majd, hogy a zártkerteknél kialakítsanak egy-egy jól járható "főutcát".

Feketehegy-Szárazréten szükség van közösségi térre, kultúrudvarra: a kiszolgáló épület kialakítását a második ütemre tervezték

A nagyobb fejlesztések olykor komoly kényelmetlenségekkel is járnak, szükség lesz a közlekedők türelmére. A Palotai útnál a Gaja-híd teljes rekonstrukciója mára elengedhetetlenné vált. (A kivitelezéssel kapcsolatosan pénteken várható döntés). Annyi bizonyos, hogy júniusban (az iskolaszünet kezdetétől) a munkálatok miatt félpályás útlezárásokra, éjszakánként pedig olykor teljes útlezárásra is lehet majd számítani.

Többen elmondták: a fejlesztéseknek nagyon örülnek, de nem ártana hosszú távon "egérutakat" is nyitni a városrészben, hogy ne alakuljanak ki a munkálatok miatt hatalmas közlekedési dugók. A fórumon tájékoztatásul azt is elmondták: a Liget soron májustól szintén megkezdődik egy komoly felújítás, ez is hatással lesz majd a Palotai út forgalmára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!