Hírek

2009.04.16. 02:28

A fűvágást, útkátyúzást közmunkások végzik

Ercsi - Egyelőre 194 olyan személyt tartanak nyilván a városban, akiknek segély helyett munkát kínálnak az elkövetkezendő időben, s a munkáért bért - a segély helyett.

Zsohár Melinda

Jelenleg 194 olyan személy tartozik a rendszeres szociális segélyezettek körébe, akiknek az év során munkát kíván nyújtani az önkormányzat. Egyelőre egyharmadukat foglalkoztatják a közmunka programban, a többiek várakoznak, s munkanélküli segélyt kapnak. Az 55 év felettiek, a gyermeküket egyedül nevelők, s a betegek természetesen maradnak a szociális ellátási rendszerben, ők nem az imént említett csoporthoz tartoznak - hangsúlyozta a polgármester. A munka vilá-gába irányítandók között az 55 évesnél fiatalabb munkaképesek a város rendbe tételében, takarításában vesznek részt, a 35 évesnél fiatalabb, nyolc osztály alatti végzettségűek pedig felnőttképzésben részesülnek. A dolgozók minimálbért kapnak, irányítóik ennél többet. Az iskolaszervezés még az elején tart; csak az kap segélyt, aki eljár oda!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!