Hírek

2009.06.02. 02:29

A fiam, a lányod és az unokájuk

Martonvásár - A pünkösdi ünnepet a nézők saját gyermekeik iránti büszkesége tette teljessé a kastélypark romantikus szigetén. Délelőtt a civilek tanácskoztak, délután az ifjak muzsikáltak, táncoltak.

Zsohár Melinda

- Az országban is az egyik legrégebbi civil szervezet az 1991-ben bejegyzett Százszorszép Alapítvány Martonvásáron - mondja Salamon Ferencné nyugalmazott tanárnő, a helyi művészeti iskola alapítója, első igazgatója. - Ez az alapítvány 2005-ben kibővült, megújult, s felvállalta a környékbeli civil szervezetek közti együttműködés, az önszerveződés segítését is. Hétköznapi nyelvre lefordítva azt jelenti mindez, hogy a politikamentes szervezetek összehangolják céljaikat, összegzik lehetőségeiket, hogy erőiket koncentráltan fejthessék ki fontos ügyek érdekében. Négy évvel ezelőtt 80 civil szervezetet számláltunk meg a térségben, s két esztendő múltán 32-en alakítottunk partnerségi kört a Szent László völgyben. Mostanára az önkormányzatok is nyitnak felénk, már nem vetélytársat látnak e szervezetekben, hanem együttműködési lehetőséget pályázatokban, értékteremtésben.

A martonvásári, ráckeresztúri, váli néptáncos és népzenész növendékek előtt a tordasi sérültek Szivárvány zenekara adott térzenét, majd a helyi sérültek otthona Ulwila zenekara muzsikált. A művészeti iskolások táncgáláját a Százszorszép táncegyüttes és a Régi szépek együttes produkciója követte. A színpompás népviseletek, a kitűnő muzsika látványát és hangzását fokozta a személyesség. Az előadók szülei, rokonai, ismerősei átéléssel adták át magukat az ünnepélyes hangulatnak, hiszen ott táncolt, zenélt a lányom, a fiad és az unokájuk !

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!