Hírek

2016.05.01. 09:02

A felcsúti kisvasút elé feküdtek, hogy ne indulhasson el (frissítve)

A sínekre feküdtek a DK aktivistái, ezért nem tudott elindulni vasárnap a Puskás stadion mellől az felcsúti kisvasút, amelyet tegnap „titokban” adott át Orbán Viktor.

Klecska Ernő

A miniszterelnök házától pár lépésre lévő Váli-völgyi kisvasút, amelyet az ellenzéki pártok és a helyben élők közül is sokan támadtak, 10 órakor indult volna el, de két,  a Demokratikus koalíció kabátját viselő nő a sínekre ült.

Őket több autóval kiérkező bicskei rendőrök távolították el, ellenük szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

„Anya én akkor is szeretlek, ha megbüntetnek"

A tüntetők elsősorban DK-s szimpatizánsok és a párt vidéki politikusai voltak, a sínekre Földi Judit székesfehérvári és Kovács Viktória keszthelyi önkormányzati képviselők feküdtek ki.

Földi Judit elmondta, elegük van abból, hogy a kormány stadionokra és értelmetlen beruházásokra szór el rengeteg pénzt akkor, amikor például az egészségügy az összeomlás szélén van, s szeretnék megakadályozni, hogy Orbán hobbiőrülete elinduljon. Egy molinó is látható volt a helyszínen, azon a következő üzenet volt olvasható: „Hobbivasút helyett oktatásra és egészségügyre költsék a pénzünket!” (A Puskás Akadémia és az Alcsúti Arborétum között közlekedő kisvasutat már novemberben befejezte a munkálatokkal megbízott Swietelsky Vasúttechnika Kft., a 6 kilométer hosszú vonalat most szombaton avatta fel Orbán Viktor. A beruházás nagyjából 900 millió forintba került, ennek jelentős részét uniós forrásból finanszírozta az akadémiát működtető alapítvány.) A negyed 11 után kicsivel kiérkező bicskei rendőrök pár sikertelen felszólítás után „ölükbe” emelték a két nőt, majd a peronra vitték, ahol felvették adataikat.

Bár több utas – közülük páran „lámpavasat” is emlegettek – szorgalmazta, a DK-s politikusokat nem vitték be a bicskei kapitánysága, szabálysértési eljárást indítanak ellenük. A vonatot eltorlaszoló DK-sokkal összeszólalkozott az a körülbelül 20-30 ember, akik a vasutat jöttek kipróbálni. A helyiek – pár kisgyermekkel – hamar hazamentek, de a messzebbről érkezők megvárták az indulást. Vasárnap a menet ingyen volt, a körűt körülbelül 20 percig tartott. A vonat visszaérkezése után újabb utasok szálltak fel - a demonstráló DK-sok is akkor hagyták el az állomást. Kovács Viktória, az egyik tiltakozó nő lánya megjegyezte: anya én akkor is szeretlek, ha megbüntetnek! Amint arról lapunk korábban hírt adott: a vonal hosszabbítást egy tervezett etyeki kisvasúttal együtt tervezik – az ottaniak közül azonban többen is élénken tiltakoznak az ötlet ellen.

Átadták a felcsúti kisvasutat

Ha nem akarják, nem lesz

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!