Hírek

2014.05.08. 18:35

A döntés lehetőségének jogáért

A fehérvári Tóth Tamás lett a listavezetője a Seres Mária Szövetségesei (SMS) elnevezésű formációnak, választási szövetségnek.

Tihanyi Tamás

A szövetség úgy gondolja, Seres Mária és Tóth Tamás ma Magyarországon a demokrácia legnagyobb harcosa, ők azért küzdenek, hogy fontos kérdésekben dönthessen a társadalom. Az uniós választások kapcsán hangsúlyozzák: nem a halálbüntetés visszaállításáról, hanem a döntés lehetőségéről beszélnek. Ha a társadalom többségének ez a kérdés fontos, akkor ki kell írni egy ilyen népszavazást. E pillanatban az a hivatkozás, hogy erre az uniós tagság miatt nem kerülhet sor. Azonban meg kell adni a lehetőségét annak, hogy az uniós szabályoktól adott esetben egy ország eltérjen, mint ahogyan erre sok példa van. A gazdasági csodában már senki sem bízik, arra azonban mindenki vágyik, hogy biztonságban élhessen. A biztonsághoz nem a halálbüntetés a legfontosabb, ahhoz jó törvények is kellenének, de a halálbüntetés arra alkalmas, hogy a veszélyes bűnözőket elrettentse.

- Hasonló kezdeményezések vannak Franciaországban és Spanyolországban is. Ma Európát olyanok uralják, akik nem az élet védelmét, hanem a bűnözés lehetőségét támogatják. Minél többen szavazzanak szövetségünkre, ezzel az élet védelmére szavaznak - jelentette ki Tóth Tamás.

 

Címkék#sms

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!