Hírek

2014.09.10. 19:00

A Városgondnokság a kukásautóit védi, az utca lakója pedig a diófáját

Olvasónk a Diófa utcából keresett meg minket azzal, hogy a Városgondnokság emberei egészséges, dióval teli ágaktól szabadította meg a diófáját. Pont diószüret előtt.

Buthy Lilla

Olvasónk, aki neve elhallgatását kérte, egy dióval teli vödröt mutat, és rögtön bele csap az általa bosszantó apróságnak nevezett eset bemutatásába. Azt mondja, a diófa, ami a háza előtt ad árnyékot, egy különleges fajta. Olyan, mint a fűzfa, lehajlanak a gyorsan növő, de amúgy nem nagy ágai.

A Partizán Tincike Kiskobak névre keresztelt házi kedvenc is szeret a család diófáján játszani, de már kevesebb az árnyék

- Egyik reggel elmentünk dolgozni, mire hazaértünk azt tapasztaltuk, hogy tudományos szakemberek fűrésszel levágtak jó néhány éppen érő, dióval teli ágat, mert szerintük rálógtak az útra. Hozzáértő szakemberek szerint a diófákat, a diószüret után kell metszeni, nem előtte. Dióink néhány nap múlva kezdtek volna hullani, többségük már kirepedt. Eltűnt a fél fánk, ráadásul meglepetésszerűen. Ez nem illendő dolog - magyarázza a lakó. - És rögtön felhívta a Városgondnokságot, hogy mi történt? - kérdezem.

- Nem, rögtön ittam egy nagyfröccsöt - érkezik a gyors riposzt. Hozzáteszi: úgy hallottam az új kukásautók miatt metszik a környék fáit. De mi a baloldalon lakunk, az autó meg a jobb oldalon közlekedik. Ez mindenhogy abnormális dolog zárja.

Bozai István városgondnok reagált a panaszra.

- A Depónia Kft. jelezte felénk hogy az űrszelvénybe lógnak az ágak, és zavarják a kukásautók közlekedését. Ezek negyven millió forint értékű járművek, ha csak egy villogója sérül meg, vagy törik le az is több százezer forintos javítási költséget jelent, amit a városlakóknak kell megfizetni. A fa közterületen áll, és kollégáim csak néhány ágat vágtak le róla a fentiek miatt. Egyébként nem szokásunk bántani a fákat, csak ha a Depónia vagy ha az ott lakók kifejezetten kérik ad magyarázatot a városgondnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!