Hírek

2013.04.22. 10:47

A DH és az FMH Aranytollas diákírói

Illés Fanni kapta a Sajtó és tanulás program tavaszi kurzásának végeztével a Dunaújvárosi Hírlap, és Bába Barbara a Fejér Megyei Hírlap Séta Aranytollát.

Körmendi Erzsébet

A 10. A osztályos Illési Fanni már a második Séta-programos, aki  a dunaújvárosi  Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjaként Aranytoll elismerést vehetett át. Programvezető tanára, Dukai László biztatására csatlakozott kilencedikes korában az iskola kezdettől fogva erős Séta-csapatához. Fanni egyébként magasépítőnek tanul, ám a műszaki érdeklődési köre ellenére szívesen ír.

Illés Fanni (Fotó: Vohlmann György)

Kedveli a környezetismereti témákat, ám a sport áll a legközelebb a szívéhez. Ugyanis sárkányhajózik, kiváló csapatuk verbuválódott össze -  versenyeikről összefoglalót is  írt a tavaszi kurzus alatt.  A társai tollából származó cikkeket, információkat is elolvasta minden alkalommal, kíváncsi volt rá, másokat milyen témakörök érdekelnek. Továbbtanulási terveket dédelget, ám az nem biztos, hogy marad a magasépítő vonalon, mert nagyon érdekli a lakberendezés is.

Bába Barbara (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Bába Barbara, a székesfehárvári Tóparti gimnázium 13. D osztályos diákja érdemelte ki  idén tavasszal a Fejér Megyei Hírlap Séta Aranytollát. Barbara Várpalotáról jár be az iskola öt évfolyamos nyelvi tagozatára.  Nem csak szorgalmas, jó tollú cikkírónak bizonyult, de gyorsnak is, ami a napilapkészítésnél elengedhetetlen követelmény, a diákoknál azonban ritka erény.

A Séta programot kiváló lehetőségnek tartja, amellyel érdemes élni. A programban való aktív részvételre osztályfőnöke, Máhrné Horváth Éva buzdította. Barbara nem csak újságcikket, de verset, sőt kisregényt is írt már.  Megnyugtatja az írás - hallottuk tőle némiképp meglepődve. Dunaújvárosba, média és kommunikáció szakra jelentkezett, újságíró szeretne lenni, s az Aranytoll birtokában ebben semmi meglepő sincs. Sokoldalú személyiség; pingpongozik, focizik és gitározik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!