Hírek

2017.06.21. 18:55

A Depónia költözése adott témát Csalán - Nagyszabású fejlesztések jönnek a csalai hulladéktelepen

SZÉKESFEHÉRVÁR, CSALA - A Depónia belváros közeli, Sörház téri telephelye rövidesen a Pénzverővölgybe költözik.

Házi Péter

Östör Annamária önkormányzati képviselő nyitotta meg a csalai lakossági fórumot. Felszólalásában végigvette a közelmúlt eredményeit is, miszerint megvalósult a fitneszjátszótér, járdafelújítások, a levegőminőséget javító fásítás a hulladéktelep környékén.

Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője tájékoztatta a fórumozókat a hulladékkezelő cég csalai bővüléséről. Mint ismert, 2018 végére elköltözik a cég központi telephelye a Belváros mellől.

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy bő tíz éve jött létre egy önkormányzatok közötti, hulladékgazdálkodási társulás, amelynek egységes, európai színvonalú hulladékkezelés megvalósítása a célja. Ennek elindítási ideje a költözéssel párhuzamos.

Jelenleg a Depónia által kezelt hulladék nyolcvan százaléka lerakóba kerül. A cél, hogy ez 2023 végére megközelítse a nullát! Modernebb, nagyobb szelektív válogató, egy ún. biológiai stabilizáló és modernebb komposztáló is épül a beruházás során, valamint vidéken is erősítik majd a szelektívgyűjtést.

- A társulásnak köszönhetően a vegyes hulladéknak csak 30-40 százaléka marad majd Csalán, a nagyobb része Dunaújvárosba kerül, fűtőanyagként hasznosul, így nem kerül hulladéklerakóba - mondta Steigerwald Tibor.

Új irodaépületet is terveznek a csalai telep elejére, illetve majdnem a teljes gépparkját lecseréli a cég: 35 új gépjármű érkezik, csak 7 darab használt marad az állományból, de azok sem lesznek régebbiek ötévesnél.

A forgalom - Steigerwald Tibor szerint - csak kicsit lesz majd nagyobb, mégpedig a dunaújvárosi elszállítások miatt. Csala és Székesfehérvár között kevesebbszer fordulnak majd meg a kukásautók a kiköltözés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!