Hírek

2017.07.11. 15:00

A csurgói víztározót is remek horgászhelynek tartja a közgyűlés elnöke

FEHÉRVÁRCSURGÓ Szenvedélyes sporthorgász Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki már a csurgói tározónál is többször szerencsét próbált.

B. Kiss László

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke Sukorón nevelkedett, így első horgász-élményei is a Velencei-tóhoz fűződnek. Még óvodás volt, amikor édesapja először vitte el pecázni, a parafadugós készséggel egy kisebb keszeget sikerült megakasztani - osztotta meg a Fejér Megyei Hírlap olvasóival első horgászélményeit az elnök. 13-14 évesen a barátaival gyakran jártak le a tóhoz, a közös horgászat már ekkor sem csak a halfogásról, sokkal inkább a baráti együttlétről szólt. Már felnőttként állt át a kéthorgos fenekezőről a bojlis szerelésre, s ekkor - a Velencei-tó mellett - már más horgászvizeket is kipróbált, így a móri tavat, illetve a fehérvárcsurgói víztározót is.

Korábban, amikor több ideje volt, a Velencei-tavon csónakból horgászott, a nád szélében volt etetett helye. Mostanában azonban, hogy kevesebb a szabadideje, az egyszerűség kedvéért a partról próbál szerencsét - mesélte Molnár Krisztián, akitől megtudtuk, hogy az úgynevezett békés halak mellett, négy-öt évvel ezelőtt kezdett harcsára is horgászni. Ekkortól értékelődött fel a szemében a csurgói víztározó, ami kiváló harcsázó hely - jegyezte meg.

Ketten emelték meg Molnár Krisztián (balra) harcsáját, amit visszaengedett a vízbe Fotó: családi album

- Életem legnagyobb harcsáját azonban nem Csurgón, hanem a spanyolországi Ebro folyón fogtam. 2015-ben egy baráti társasággal utaztunk ki, és ott sikerült megakasztanom egy 76 kilós óriást. Felejthetetlen élmény volt - mondta el lapunknak az elnök, aki igazi sporthorgász. A hatalmas halat ugyanis a közös fotó elkészülte után visszaengedte a vízbe.

- Persze rekorder harcsáért nem kell feltétlenül Spanyolországba utazni. Meggyőződésem, hogy a Velencei-tóban és a fehérvárcsurgói víztározóban is élnek akár száz kilogramm körüli óriások is.

A jövő évi csurgói vízrendezés izgalmas helyzetet teremt, mivel a jelenleg vízzel borított terület egy része szárazra kerül, így a halállomány kisebb területre szorul vissza. Ez pedig azzal kecsegtet, hogy azt a halat is sikerrel lehet majd megakasztani, ami eddig még nem került horogra - villantotta fel a jövőbeli reményeket Molnár Krisztián, akinek eddig egy 12-13 kilós harcsa volt a legnagyobb hala, amit a víztározóból szárazra segített, s egy tíz kilót meghaladó ponttyal is büszkélkedhet ugyaninnen. A 72 órás csurgói harcsafogó verseny nagy kihívás egy horgász számára, de amíg picik a gyerekei, nem nevez be - tudtuk meg az elnöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!