Hírek

2014.03.31. 12:29

A 3-as, bicskei körzet jelöltjei

Ezúttal 3-as, bicskei körzet jelöltjeinek bemutatkozásait közöljük. A teljes szavazólapi lista:

Tribolt Lajos

1. Varga György LMP

2. Gáspár Kornél Jobbik Magyarországért Mozgalom

3. Dr. Molnos Levente Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt

4. Horváth András MSZP, Együtt, DK, PM, MLP,

5. Tessely Zoltán Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt

6. Huszti Dávid Magyar Cselekvők Pártja

7. Dr. Bednár András Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

8. Bódi Tibor Seres Mária Szövetségesei

9. Birtalan József Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

10.Veres Péter Magyar Munkáspárt

11. Papp László Sportos és Egészséges Magyarországért Párt

12. Huszti Lajos Együtt 2014 Párt

13. Pilz István Gábor Új Magyarország Párt

14. Paksi Imre Magyar Gazdaság Párt

15. Borsos Sándor Ákos Jólét és Szabadság Demokrata Közösség

16. Bogdán János MCF Roma Összefogás Párt

 

Varga György, LMP

Varga György vagyok, 57 éves, ebből 54 évet Felcsúton töltöttem. Itt jártam iskolába, itt alapítottam családot is.Köszönet a felcsúti lakosságnak, akik megtiszteltek azzal, hogy háromszor is polgármesterüknek választottak.Igaz, harmadjára csak egy évet tölthettem e tisztségben, mert az elhíresült „Lex-Varga” törvénnyel megfosztottak hivatásomtól. Eddig nem voltam pártnak tagja, de az LMP-ben megtaláltam azt a lehetőséget, hogy országgyűlési képviselőként síkra szálljak a kiskirályok, a hatalmasok önkényeskedéseivel szemben, hogy a „Lex-Vargához” hasonló törvény, soha ne születhessen Magyarországon.Az LMP egyszerűsíti az adózást, a tandíjakat eltörölné, hogy többen jussnak diplomához! Új igazságos földosztást a földpályázatok felülvizsgálatát! Célunk, hogy a lakhatás alapjogunk legyen! Közösségi bérlakás-programot és fedelet mindenkinek!Munkát és gyereket!Visszaadnánk a 2012. január 1-ig megszerzett nyugdíj-jogosultságokat, mert nem lehet elvenni az emberektől, amit jogosan szereztek meg!Kérem, támogassák munkánkat azzal, hogy  megtisztelnek szavazatukkal!

Gáspár Kornél, Jobbik

Modern technológiával újraindítjuk a környék bezárt, nagy múltú üzemeit. Fejlesztjük az erdő-, illetve mezőgazdálkodást, a falusi turizmust, az Etyek-Budai térségben a borászatot. Előnyben részesítjük és beindítjuk a családi, kis-és közepes vállalkozásokat. Több rendfenntartót biztosítunk a településeken. Fejlesztjük a tömegközlekedési és közterületi térfigyelő kamerarendszereket, valamint a közvilágítást. A bicskei menekülttábor lakott területen kívülre telepítjük, zárttá tesszük. Kivizsgáljuk és nyilvánosságra hozzuk a lezajlott állami és önkormányzati privatizációk részleteit, megnevezzük a felelősöket. Soron kívül felülvizsgáljuk a helyi gazdák érdekeit sértő földpályázatok eredményeit, a Vál-völgyi földszerzést. Szakmailag és pénzügyileg megerősítjük a térség kórházainak működéseit. Egészségcentrumok létrehozásával gyorsítjuk a járóbeteg-ellátást, és növeljük a „egynapos” sebészetek számát. Bekerülési költségem megvásárolható bérlakást, a háztáji gazdálkodásra termőföldet biztosítunk azon családoknak, akik az ingatlan fenntartását el tudjuk látni és betartják a közösségi együttélés szabályait.

Horváth András, MSZP, Együtt, DK, PM, MLP

Tanár, politológus, vállalkozó, országgyűlési képviselő vagyok, az MSZP az Együtt a Dk a PM és a Liberálisok jelöltje. 1964-ben születtem Budapesten, gyermekkoromat Fehérváron és Gárdonyban töltöttem. Dunaújvárosban és Pécsett jártam főiskolára és egyetemre, majd családi vállalkozásba kezdtem. Dolgoztam a turizmusban, a Regionális Turisztikai Bizottság elnökeként jelentős fejlesztésekhez segítettem a régiót. Feleségemmel két lányunkat neveljük. Április 6.-a után, miután leváltottuk az Orbán kormányt azért szeretnék dolgozni, hogy a választókerület településein erősödjön a közbiztonság, megoldódjanak a tömegközlekedéssel való munkába járás feltételei, a MÁV kiterjessze a turista kedvezményt a Velencei-tóra. Felújítsuk a turista utakat, vonzóvá tegyük a térséget új vállalkozásoknak, ezzel munkahelyeket hozzunk létre főként a mezőgazdasági feldolgozó iparban és a turizmusban. Az MSZP azt ajánlja a választóknak, hogy a minimálbér 100 ezer forint nettó lesz, úgy, hogy a munkaadók terhei nem növekednek, sőt a mikro vállalkozások a dolgozók utáni bérterheket leírhatják a nyereségadójukból.

Tessely Zoltán, Fidesz, KDNP

47 évesen feleségemmel három leánygyermeket nevelünk. Végzettségem szerint képesített erdész, néptánc oktató, biológia-földrajz szakos tanár vagyok. 2006-tól városi és megyei képviselőként, majd 2008-tól Bicske város polgármestereként, 2010-től országgyűlési képviselőként szolgálhattam, szolgálhatom önöket. Az elmúlt években sok, kezdetben megoldhatatlannak és megváltoztathatatlannak tűnő helyzetre találtunk megoldást, újítottuk meg közösen, a mások által már-már a tönk szélére sodort országunkat. Nem tétlenkedéssel és bohóckodással, de komoly munkával teltek az elmúlt évek mindannyiunk számára. Az elvégzett munkának pedig volt értelme, hiszen mára az élet szinte minden területén jobbak az eredményeink, mint korábban voltak. Azonban van még feladatunk bőven. A megkezdett útnak még csak az elején tartunk. Céljaink világosak voltak és változatlanok a jövőben is. Az igazán sikeres, értékeire büszke, jövőjében bízó és gyarapodó Magyarország elérése azonban még sok erőfeszítést kíván mindnyájunktól. A megkezdett munka folytatásához most is az önök felhatalmazása szükséges. Kérem, segítsük egymás munkáját!

Dr. Bednár András, Szociáldemokraták

Fejér megyében, Móron születtem. Mint Fejér megyei jogász-közgazdász tanácsadó és vállalkozó vallom a munka társadalmi és emberi jelentőségét. Ezért vállaltam el a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának megtisztelő felkérését, induljak a választáson. Nem politikus akarok lenni, hanem szeretném megvalósítani az álmaimat.Egy fiatal politikus pályája kezdetén azt mondta; „merjünk nagyot álmodni”. Mi, Fejér megyei vállalkozók és fejlesztők 10 évvel ezelőtt elindultunk, hogy az álmainkat megvalósítsuk; elektromos autó fejlesztésébe kezdtünk. Fejlesztésünk eredménye ELMA = ELektromos és MAgyar már bizonyított itthon és külföldön egyaránt; mi magyarok is tudunk világra szóló termékeket fejleszteni! Most ELMA-t szeretnénk munkahelyekre váltani! Célom, hogy 3500-5000 új és meglévő munkahelyből minél több kerüljön Bicske térségébe és Fejér megyébe. Vallom; nekünk nem a multinacionális ipart kell támogatni, hanem a magyar kis- és közepes vállalkozókat. Ha valóra válik álmunk, nyolc órában tisztességes munkabért, legkevesebb nettó 120.000 Ft-ot kereshet az ELMA elektromos autógyár minden dolgozója!

Birtalan József, KTI

1971-ben Budapesten születtem. 1988-től 2008-ig az Volánbusz dolgozója voltam. 2004-ben családommal Kápolnásnyékre költöztem. 2008-ban munkanélküli lettem és ez rányomta bélyegét az egész családom jövőjére. 2012-ben közmunkaprogram keretében dolgoztam megismerve az e fajta munka árnyoldalait. Átfogó jövedelemrendezésre van szükség, amely biztosítja, hogy a munkavállalók teljesítményük alapján ugyanolyan elbírálásban részesüljenek, mint az Unió más országában élők! Igazságtalan az, hogy a szociális ellátás, segélyek hálója számtalan nehéz helyzetbe került állampolgárra nem terjed ki! Teljes mértékben egyetértek a KTI javaslatával, hogy korszerű kétkamarás parlamentre van szükség, ahol a képviselőházat a választott képviselők alkotják, a második kamarában a fontosabb közösségek foglalnak helyet. Elfogadhatatlan, hogy a magasabb jövedelműek ugyanannyi adót fizetnek, mint az alacsony keresetűek, akiknek küzdelmet jelent a megélhetés! Tisztességtelennek tartom a propagandának álcázott törvényes csalást!

Borsos Sándor, JESZ

Fejér megye 3 . számú választókörzet (Bicske, Csákvár, Velencei-tó környéke) országgyűlési képviselőjelöltje vagyok. 1980 óta élek Székesfehérváron családommal. 20 éve vagyok vállalkozó, több mint 12 éve a Magyar Demokrata Fórum színeiben politizálok. Három éve az MDF jogutódjaként megalakult Jólét és Szabadság Demokrata Közösség munkájában veszek részt. A JESZ-MDF Szövetség elkötelezett abban, hogy megvalósítja Antall József álmát, amely szerint Magyarország az európai nemzetek értékrendjéhez és jólétéhez kíván felzárkózni. Célunk minél több munkahely megteremtése, ingyenes felsőoktatás bevezetése. Az első diploma legyen ingyenes! Vissza kívánjuk állítani az E-hitelt, és START-hitelt, amely több tízezer kisvállalkozás újraindítását eredményezné. Az EU-ban minimálisan előírt szintre kívánjuk csökkenteni a forgalmi adót! Legfőbb célkitűzésünk: ” Európai béreket – Európai élettel!” Mottónk: ” A nép jóléte a legfőbb törvény” A JESZ abban hisz, hogy Magyarország és az otthon feladata, hogy új és polgári legyen! Ehhez 2014-ben sem lesz késő! Ehhez a munkához kérjük a választópolgárok felhatalmazását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!