Hírek

2013.03.01. 16:16

30-as helyett 40-es táblák a Nagyszombati úton: mi az oka?

Székesfehérvár - Miért helyeztek ki a Nagyszombati útra a 30-as helyett 40-es táblákat? - vetette fel olvasónk. Lehetetlen volt betartani és betartatni a korlátozást.

Házi Péter

A  Nagyszombati úton  a 30-as sebességkorlátozó táblákat lecserélték 40 kilométerperórás táblákra - írja Gábor nevű olvasónk, aki szerint a korábbi, kivéve célforgalom táblák helyett most  kivéve áruszállítás szerepel tiltásként az útra vonatkozóan és tapasztalata szerint a 7,5 tonna feletti teherkocsik is itt járnak át. Kinek állt érdekében lecserélni a táblákat 10 kilométerperórás különbség miatt? A rendőrség a gyorshajtás miatti balesetekről gyakran beszél, miért emelték meg a sebességhatárt? - tette fel a kérdéseket olvasónk.

Fotók: Pati-Nagy Bence

Az ügyben megkerestük a körzet önkormányzati képviselőjét: Östör Annamáriától megtudtuk, a rendőrség és a közlekedési iroda szakmai véleménye, valamint számos helyben lakó kérése alapján született meg a döntés a 40-es táblák kihelyezéséről. Utóbbiak szerint olyan alacsony a sebesség, hogy képtelenség betartani, egy gyorshajtási ellenőrzésnél pedig gyakorlatilag már 33 kilométerperórás sebességnél is büntetni kellene.

A képviselő szerint ezt követően  gyakoribbak és a remények szerint hatékonyabbak lesznek a rendőri ellenőrzések. A kivéve áruszállítás tábla célja pedig éppen a szigorúbb szűrés. A képviselő kiemelte, a Budai és a Kadocsa út kereszteződésében a városba érkező teherautók számára kialakították a balra kanyarodás lehetőségét, így az Öreghegy elkerülésére immár van módja a teherautóknak. Ezért várható, hogy a Zsolnai és a Fiskális útra is hamarosan kikerül a 7,5 tonnás súlykorlátozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!