Hírek

2017.02.15. 19:55

2019 őszén nyithat az Alba Aréna

Székesfehérvár - 2019 őszén nyithatja meg kapuit az Alba Aréna. A multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épületkomplexum lesz.

Házi Péter

A csarnok engedélyezési terveit január 31-én töltötték fel az illetékes engedélyező hatóság adatbázisába, ezzel újabb fázisba lépett a megvalósítás. Mindezt azon az egyeztetésen erősítették meg, amelyen a következő hónap feladatait beszélték át a tervezők és az önkormányzat képviselői.

Érdeklődésünkre Cser-Palkovics András polgármester elmondta, az aktuális funkciótól függően változik majd a nézőtér nagysága, amely hat és nyolcezer férőhely között mozoghat. Véleménye szerint teljesen reális, hogy nyárra elkészül a kiviteli terve, amely alapján megindítható a közbeszerzés, amelynek több hónapos folyamata alapján most még nem lehet megmondani, pontosan mikor lehet majd átadni az építő cégnek a munkaterületet.

Az Alba Aréna nézőterét részben a földbe süllyesztik, könnyed, "jéglencsének" tűnik majd az épület Fotó: illusztráció

A remény megvan, hogy erre akár még idén sor kerülhet. Megtudtuk, már megérkezett a járási hivatal függő hatályú határozata, ami jelzi a tervek beadását, az eljárás megindítását. Ez megerősíti, hogy április elejére már építési engedéllyel rendelkezhet a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok.

- Székesfehérvár számára kiemelten fontos az Alba Aréna megépítése, ami biztosítja azt is, hogy az ország legjobb jégkorongcsapata - a Fehérvár AV 19 EBEL-csapata - és legjobb szurkolótábora is megfelelő körülmények közé kerüljön - hangsúlyozta a város polgármestere, aki hozzátette, túl azon, hogy ez lesz a jégkorongcsapat otthona, kulturális programok, koncertek, vásárok helyszíne is lesz. Például a népszerű nemzetközi méhész találkozó is átköltözhet majd ide.

- A műszaki tartalmakat és a hatósági előírásokhoz igazodva a terveket sikerült úgy alakítani, hogy közben az építészeti, művészeti elképzelés sem sérült. - vallja a vezető tervező, így egy építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épület valósulhat meg Székesfehérváron, amely 2019 őszén a remények szerint már mérkőzéskenek adhat otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!