Hírek

2017.08.16. 19:13

Távirda, Kégl György: zsákutcák, káosszal Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR - Két utcában összesen három zsákutca táblával is találkoztunk a Távirda és Kégl györgy utcák rekonstrukciójánál, az autósok mégis tanácstalanul forgolódnak ki és be.

Kocsis Noémi

Két felújtás alatt álló utca, összesen három zsákutca tábla (és még másfél tucatnyi egyéb, behajtani, megállni tilos, útszűkület, munkavégzés, sebességkorlátozás, stb.) – s ehhez képet egy fél órás megfigyelési időszak alatt számos tanácstalanul beforduló autós. Mindenkinek rossz a szeme talán, vagy ennyire figyelmetlenek lennénk? Valami ezek szerint nem stimmel.

Az első zsákutca táblát ugyan még a Skála előtti gyalogos átkelőhely előtt kapjuk, de a kanyarodás miatt erre adott pillanatban valóban nehéz koncentrálni. Az autósok egy része valóban nem veszi észre – majd a Távirda utcán a második ilyen táblával már csak a rendelőintézet környékén szembesül. És kezdődik a farolás, megfordulás, araszolás, az amúgy is munkagépekkel elzárt, szűkös területen. Közben van üzlet, amely kiírta: míg tart a felújítás, nemigen fog kinyitni...

A munkálatokra figyelmeztető, sőt, panasz esetén még az illetékes beruházásvezető mobilszámát is közlő A/4-es felirat ugyan kikerült a Távirda elejére, de a járművezetők vajmi kevésszer szállnak ki a kocsijukból olvasgatni. De legalább van kommunikáció – ahogy az utcabeli üzletek némelyikén is találtunk tegnap tájékoztatást, például arról, hogy az utca felújítása miatt az egység átmenetileg bezárt, s ősszel csak a helyzettől függően nyit ki.

Távirda utca, augusztus 16: a kivitelezés jövő januárban zárul

Míg a Távirda elején, a drogéria mellett nézelődtünk, pár perc alatt féltucatnyi sofőr is behajtott, majd megtorpanva igyekezett kifarolni az utcából, észlelve, hogy a munkagépek a Torony üzletház előtt dolgoznak. Az utca közepe felől pedig autósokat láttunk szemből érkezni – ők a középső ingatlanok udvarairól hajtottak ki, szembetalálkozva a munkagépekkel, kerülgetve azokat. Ez egy ideig még megszokott szituáció lesz, hiszen a teljes kivitelezés kijelölt vége 2018 januárjában várható.

A kivitelező addig türelmet és megértést kér a közlekedőktől, még ha ez néha valóban embert próbáló is (lásd. keretes történetünket). A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint „A Rákóczi utca felől a kereszteződésben már kint van a zsákutca tábla – a KRESZ szerint ez elegendő és mindkét utcára vonatkozik. Mint írják, a rendelőintézet zavartalan működik,  „a Kégl György utca felőli kapun keresztül minden részleg elérhető, míg a Távirda utcai bejáratnál munkavégzés zajlik, addig onnan történhet a betegszállítás is.”

INKÁBB ÖSSZETÖRTE MAGÁT A TEREPJÁRÓS

Szintén tegnapi történet a szintén rekonstrukció alatt álló Kégl György utcában, a Földhivatal melletti mélygarázs előtt parkol (a hírek szerint) rendszeresen – és szabálytalanul – egy kisautó. A mélygarázsból miatta nem tudott kihajtani egy olasz rendszámú, nagy, drága terepjáró. Folyamatosan telefonáló sofőrje hosszas dudálást követően egyszerűen nekifeszült a kiskocsinak, de pórul járt: a türelmetlen sofőr ugyanis alaposan összetörte a terepjárója elejét. De ez sem zavarta,  valahogy kinyomakodva, lezúzott jobb első karosszériával, de végül győztesen távozott. Erre mondhatnánk nyugodtan: két bolond, egy pár...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!