2017.08.02. 14:50
Lecsószezon: Hagyma, paprika, paradicsom - dömping a piacon
SZÉKESFEHÉRVÁR - Aki nem akarja, az is észreveszi, javában folyik a paprikaszezon. TV, kápia, lecsó, hegyeserős, alma és még sorolhatnám!
A lecsó könnyű, nyári ebéd (reggeli, vacsora) lehet. A kérdés az, hogy hogyan készítsük? Tojással vagy anélkül? Bográcsban vagy lábasban? Tésztával, tarhonyával, rizzsel vagy simán friss kenyérrel tunkolva? Felturbózzuk egy kis szalonnával, kolbásszal, esetleg cukkinivel?
A képen Hódi Dániel Csólyospálosról, aki édesapjával termeszt földjükön
Fotó: A szerző
Bárhogyan is főzzük, én mindenhogy szeretem. És mivel annyiféle elkészítési módja van, szerintem mindenki megtalálja a saját szájízének való receptet.
Az alaprecept szerint három hozzávalója van. Vöröshagyma, paprika, paradicsom. Na és persze a só. A vöröshagymát megpirítjuk, rádobjuk a karikákra vágott paprikát és cikkekre szelt paradicsomot, megsózzuk, készre főzzük. Hogy ezen kívül ki mit tesz hozzá, az csak a kreatívságon és a család ízlésén múlik.