Hírek

2017.08.02. 14:50

Lecsószezon: Hagyma, paprika, paradicsom - dömping a piacon

SZÉKESFEHÉRVÁR - Aki nem akarja, az is észreveszi, javában folyik a paprikaszezon. TV, kápia, lecsó, hegyeserős, alma és még sorolhatnám!

Fejér Megyei Hírlap

A lecsó könnyű, nyári ebéd (reggeli, vacsora) lehet. A kérdés az, hogy hogyan készítsük? Tojással vagy anélkül? Bográcsban vagy lábasban? Tésztával, tarhonyával, rizzsel vagy simán friss kenyérrel tunkolva? Felturbózzuk egy kis szalonnával, kolbásszal, esetleg cukkinivel?

A képen Hódi Dániel Csólyospálosról, aki édesapjával termeszt földjükön
Fotó: A szerző

Bárhogyan is főzzük, én mindenhogy szeretem. És mivel annyiféle elkészítési módja van, szerintem mindenki megtalálja a saját szájízének való receptet.

Az alaprecept szerint három hozzávalója van. Vöröshagyma, paprika, paradicsom. Na és persze a só. A vöröshagymát megpirítjuk, rádobjuk a karikákra vágott paprikát és cikkekre szelt paradicsomot, megsózzuk, készre főzzük. Hogy ezen kívül ki mit tesz hozzá, az csak a kreatívságon és a család ízlésén múlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!