Hírek

2017.08.31. 19:35

Ottalvós tábor és rengeteg program Kabókapusztán

Augusztus végén 28 napközis és 27 ottalvós táborozó töltött öt napot a kabókapusztai tanyán.

Szanyi-Nagy Judit

A 28 napközis, alsós diák reggeltől kora délutánig, míg a 27, felső tagozatos és középiskolás tanuló öt napon át nonstop táborozott. - Augusztus 22-én az ottalvósok költöztek be, őket augusztus 23-án követték a napközisek. A táborban mindannyian öt napot töltöttek: az ottalvósok 26-án, a napközisek pedig 27-én búcsúztak a lovas tanyától - mondta megkeresésünkre Deres Anita, az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola angol-magyar szakos tanára.

Sok programon részt vettek a diákok Fotó: Az iskola

A mostani tábort még két éve egy frissen nyugdíjazott pedagógus indította el - a gyermekek azóta is kedvelik ezt a nyári eseményt. - Európai színvonalú helyen voltunk, már csak azért is, mert velünk egy időben Görögországból és Belgiumból érkezett táborozók is voltak a lovas tanyán - meséli a tanárnő.A helyszínt az izgalmas programok is kedveltté teszik: volt kézműves foglalkozás, íjászat és paintball. Sőt, a gyermekek spartathlonozhattak is: a verseny keretében bálákon kellett átugraniuk vagy takarmánnyal töltött zsákokat cipeltek. A közeli horgásztavon kenuztak, jet-skiztek, úszóversenyt rendeztek, és a lovak úsztatása is jó élmény volt a gyermekek számára - a lovas túra mellett. A tanyán táboroztató tanárok munkáját két, közösségi szolgálatát végző, lelkes gimnazista segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!