Hírek

2017.07.27. 15:24

Róma Velencére költözött - Ifjúsági Tábort tartottak a gyerekeknek

Az ókori Rómát idézték meg a gyerekek a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor velencei helyszínén.

S. Töttő Rita

Az ókori Rómát idéző alkotótáborban résztvevő gyerekeknek tartott foglalkozást csütörtökön a Játszótárs Játékkészítő és az Animono Animációs Filmkészítő Műhely a velencei táborban. Az esős idő ellenére is nagy kedvvel álltak neki a gyerekek a római kori felöltők és dísztárgyak elkészítéséhez.

A foglalkozáson kiderült: a Floráliára készítik fel ezzel a gyerekeket, akik beöltöznek, feldíszítik magukat ezen a napon a most készített alkotásokkal.

A fiúk légionárius képzésen vesznek részt addig is, majd felszerelést kapnak és a próbák legjobbjai bemutatót tartanak az évadzáró ünnepségen.

A ráhangolódás részeként pedig a tábor lakói   római tematikájú  különleges képet, mozaik alkotást, animációs filmet készíthetnek a nevelők segítségével. Több száz gyermek vett részt idén a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor velencei helyszínén, melynek utolsó turnusa zajlik most – árulta el  Fux István táborvezető. A korábbi hetekben volt Dél-amerikai indiai tábor, melynek során három néppel ismerkedtek meg a gyerekek. Ezen kívül Észak-amerikai, valamint magyar hagyományőrző tábor, amelyekben mindig az adott témát dolgozták fel játékosan a nevelők és a gyerekek.

Mostani foglalkozássorozat végén – miután megalapították Rómát – királyt választanak, valamint megválasztják Róma legimpozánsabb asszonya is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!