Hírek

2017.07.09. 07:03

Klasszikus zene idilli környezetben – elkezdődött a nyári zenei kurzus Fehérvárcsurgón

Fehérvárcsurgó – A kis falu ismét jeles zenei esemény helyszíne: a Károlyi-kastélyban egy hétig tart a nemzetközi Echo Nyári Akadémia.

Bokros Judit

A Liszt-díjas zongoraművész, Fülei Balázs ötlete nyomán tavaly szervezték meg először a Károlyi-kastélyban az Echo Nyári Akadémiát, amelyre a világ bármely országából jelentkezhettek a művészek.

Az érdeklődés 2016-ban is jelentős volt, idén pedig még többen érkeztek az idillikus környezetben szervezett zenei kurzusra.

Fotó: Koppán Viktor

Az akadémiát három művész tanár, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész, valamint Fülei Balázs tartja. A július 8-tól 15-ig tartó műhelymunka szombati nyitó koncertjén is a tanárok léptek föl. A kastély főispáni termében Fülei Balázs köszöntötte a külföldi és magyar vendégeket, akik mások mellett Ravel és Csajkovszkij-műveket hallgathattak meg.

Fülei Balázs zongoraművész és Varga István gordonkaművész a nyitó koncert kezdetén
Fotó: Koppán Viktor

A kurzus egyik különlegessége, hogy az órákon alakuló triókban a kurzus résztvevői együtt játszanak a tanárokkal. A másik az, hogy ezeken az órákon bárki részt vehet, tehát belehallgathat abba, hogyan zajlik a munka. S az is rendhagyó lehetőség, hogy az akadémia szinte minden napján, július 11-től 14-ig délután három órakor úgynevezett kávékoncertekre várják az érdeklődő közönséget.

Az itt elhangzó műsor mindig időközben alakul. A részvétel ingyenes – ez sem hétköznapi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!