Hírek

2017.07.05. 17:19

Előzetesben marad a bicskei nevelőotthon volt igazgatója

A bicskei gyermekotthon volt igazgatója és egyik volt nevelője ellen kiskorú veszélyeztetése, szexuális visszaélés és erőszak miatt indult eljárást vádemelési javaslattal lezárták – közölte honlapján szerdán a rendőrség.

Kocsis Noémi

A nyomozásra kijelölt Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az igazgató ellen kiskorú veszélyeztetése és szexuális erőszak bűntette, valamint szexuális visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. A nyomozók még tavaly október 12-én tartottak házkutatást és helyszíni szemlét az otthonban. A rendőrök gáz-riasztó pisztolyt és több számítógépet is lefoglaltak az 56 éves férfi irodájából.

Továbbá több, mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 bizonyult sértettnek, közülük egy lány. A rendőrök az ügyben pszichológust, valamint elme- és informatikus szakértőket rendeltek ki, ők a lefoglalt számítógépeken főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak.

Az eljárás során több sértett elmondta, hogy az intézet egyik volt nevelője is közeledett feléjük szexuálisan. A 33 éves férfi ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett 3200 oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája tavaly októberben elrendelte a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását. A napokban ezt meghosszabbították, augusztus végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!