Hírek

2017.06.30. 13:11

Két és fél év után lett meg az eltűnt sárpentelei kutya - így örült a gazdájának

Több mint két év után került elő a sárpentelei férfi kutyája. Már senki nem hitt benne, hogy megtalálják, végül egy rendőrségi ügy kapcsán bukkantak rá.

S. Töttő Rita

Még 2014-ben kóborolt el vizsla társával együtt Matyi, a labrador, akiket nagyon vártak haza sárpentelei otthonukban a gazdik – emlékezik vissza az évekkel korábbi eseményekre Litvai Tamás. Ám akkor csak a vizsla tért vissza,  a labrador nem. A gazdi tovább reménykedett, ugyanis Matyiban volt chip.

– A menhelyen találtunk rá először, s hazahoztuk. Megerősítettük a kerítést is, mert meglehetősen szökős ebnek bizonyult – tette hozzá Tamás, akinek kutyája mégis eltűnt ismét.  Azt hitték, megint megszökött, de megeshet, hogy mégsem... Hogy miért? Ugyanis egyszer csak, két és fél év elteltével jelentkezett Tamásnál a Fema Állatmentő Egyesület, hogy megtalálták a kutyáját, mégpedig egy rendőrségi ügy kapcsán. A gánti szőlőhegyen tartottak házkutatást, itt volt kikötve Matyi, két másik kutyával egyetemben.

– Épp külföldön voltam és kaptam egy sms-t, hogy a kutyámat megtalálták, jelentkezzek érte. Nem tudtam mire vélni a dolgot, hisz a vizsla otthon volt. Reggel hívtak is, hogy megtalálták Matyit – meséli az akkor ledöbbent tulajdonos, aki, amint hazaérkezett, ment is a kutyáért, gyerekeivel együtt. – Azonnal megismert, nagyon boldog volt – tette hozzá a gazdi, akinél ismét otthonra lelt a rég elveszett labrador. Olyannyira, hogy már egy szerencsétlen baromfit meg is szorongatott...

Litvai Tamás és Matyi - a viszontlátás öröme

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!