Hírek

2017.05.12. 08:59

Energiakövet lett két fehérvári fiatal

Székesfehérvár – A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán zsűri választotta ki a – három helyett – négy energiakövetet, köztük két székesfehérvári fiatalt: Nagy Bencét és Molnár Jankát.

Szanyi-Nagy Judit

A pályázaton azok, a magyar felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók indulhattak, akik az alábbi szakok valamelyikén tanulnak: energetikai mérnök, fizika, fizikatanár, fizikus, geofizikus, környezettan, környezettan-tanár, környezettudomány, természetismeret-környezettan tanár.

Molnár Janka

A pályázat célja, hogy a pályázó a lehető leghatékonyabban bővítse az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás diákok ismereteit az energiatermeléssel és -felhasználással, valamint a tudatos energiafogyasztással és- energiatakarékossággal foglalkozó témakörben; illetve, hogy a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákokat ösztönözzék a témával kapcsolatos tudásuk elmélyítésére, és kreatív, élményalapú átadására a megjelölt korosztálynak.

A zsűri az eredeti három pályázó helyett végül négy főt választott: Csontos Csabát, Gyulánszki Zsuzsannát és a székesfehérvári Nagy Bencét és Molnár Jankát.

Nagy Bence a díjátadón

A díjazottak a MEKH Energiakövet címen kívül többek között 300 ezer forint értékű ösztöndíjat is kaptak. Az ösztöndíj keretében a szeptember 1. és december 31. közötti időszakban a díjazottak a nyertes óraterveik alapján legalább 5 tanórát tartanak meg a meghatározott oktatási intézményekben.

Az egyik zsűritag a kép közepén álló Cseh László volt, akit balról Molnár Janka, jobbról pedig Nagy Bence fog közre
Fotó: Nagy Bence

 

A fiatalok teljesítményéhez ezúton is gratulálunk!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!