Hírek

2017.05.26. 08:17

A 2018-as költségvetésről tájékoztattak

Székesfehérvár – A megyét képviselő Törő Gábor és Vargha Tamás tartottak sajtótájékoztatót pénteken reggel az ország 2018-as költségvetéséről.

Bokros Judit

Törő Gábor országgyűlési képviselő és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő a Hiemer-házban beszéltek a 2018-as költségvetésről.

Balról Törő Gábor és Vargha Tamás a költségvetési tájékoztatón
Fotó: Skobrák Dénes

Vargha Tamás hangsúlyozta: a büdzsé a munka-család-biztonság hármasára épül. A kormány filozófiája továbbra sem a megszorítások bevezetése, hanem a gazdasági növekedés erősítése. Ez a fehérváriak számára is azt jelenti, hogy erősödik a város, a helyi gazdaság. Mindez az adópolitikának, a családok támogatásnak is köszönhető. A közbiztonság jobb lehet, mert jövőre erre 80 milliárd forinttal több jut. A honvédelmi költségvetés pedig 427 milliárd forint feletti lesz a következő évben. Fejlesztésekre 90 milliárd forint juthat.

Törő Gábor részletes adatokat is sorolt a változásokról. Elmondta például: a kisvállalati adó 13 százalékra csökken, a minimálbért 8 százalékkal tervezik emelni, a szakmunkás minimálbér 12 százalékkal nőhet. Tovább bővülhetnek a családtámogatások: otthonteremtésre például 226 milliárd forintnál több juthat. A nyugdíjasoknak 3 százalék emelést ígérnek, az egészségügyre plusz 102 milliárdot, oktatásra plusz 81 milliárd forintot terveznek fordítani. A jövő évi költségvetés komoly tartalékkal, 200 milliárd forinttal tervez – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!