Hírek

2017.04.26. 12:26

A fehérvári piac slágerei: egynyári virág és muskátli

Egyre többen keresik az egynyári virágokat a termelői piacon, örök slágernek számítanak a balkon- és az ültethető növények.

Laci Patrícia

A tavasz előrehaladtával az emberek egyre több időt fordítanak a kertjük gondozására, így nem is véletlen, hogy a fehérvári termelői piacon elszaporodtak az ültethető egynyári virágok. Katonáné Kurja Tünde őstermelő pultján is sorakoztak a szebbnél szebb balkon- és ültethető növények.

– Mindig az időjárástól függ, mennyire keresik a virágokat a piacon, ha például kellemes az idő, akkor rögtön megugrik a kereslet. Tavaly például már április elején tudtunk virágokat árulni, az idei évben kicsit később indult be a szezon a változékony idő miatt – osztotta meg velünk tapasztalatait Tünde.

Az őstermelő szerint a legkeresettebb növények között van a muskátli, a petúnia, a napvirág vagy éppen a bakopa. Tünde néhány tanácsot is elmondott nekünk.

– A muskátlit tegyük napos vagy félárnyékos helyre. Hetente egy alkalommal érdemes tápoldatot adni a növénynek, hogy minél szebb legyen. Ha naposabb, melegebb az idő, akkor több vizet is igényel a virág, például nyáron a rekkenő hőségben érdemes naponta kétszer is megöntözni a muskátlit. Ne felejtsük el leszedni a növényről az elszáradt virágokat! Egyébként majdnem minden balkonnövényt hasonló módon kell gondozni, mint a muskátlit – mesélte Tünde, aki szerint az egynyári virágok nagyjából őszig élnek, maximum a muskátli tudja átvészelni a telet.

– Sokan a pincéjükben vagy hűvös helyen teleltetik a muskátlijukat – tette hozzá az őstermelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!